Odlicnog je okusa.
Uspjela sam napraviti tijesto dan ranije tako da sam imala i domace lisnato tijesto za ovaj recept.
2 svinjska lungica/ribic,pecenica,filet
200g gljiva
1 glavica luka,
1/2 glavice komoraca
1 corizo kobasica
persin,zalfija,sol,biber
ulje po potrebi
Na ugrijanom ulju proprziti luk i komorac,da postakli,zatim dodati isjeckane gljive i pustiti da ispari sva tekucina,te na kraju dodati isjeckanu kobasicu i zacinske trave.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Smjesu prohladiti.
Lungic ocistiti od viska masnoce i zilica,poravnati da ga mozemo lijpo zamotati u tijesto.
Na sasvim malo ulja zapeci lungic sa svih strana.
Predhodno ga malo premazemo senfom i dodamo zacine.
Ostaviti na stranu da se prohladi.
Sada odmoreno lisnato tijesto izvadimo iz frizidera i razvijemo sto vise mozemo jer nam je potrebno da umotamo 2 lungica!
Na tijesto stavimo nadjev ,preko lungic i zamotamo.
Umotane lungice peci na 220C-250C oko 20 minuta,meso bude rozkaste boje!
Ako zelite bolje peceno meso,tada produite pecenje do 30 minuta.
Umak od jabuke
25g maslaca
1 manja glavica luka
2 jabuke,kiselkaste
300ml povrtnog temeljca
2 zlice vinjaka
6 taragon listica,isjeckati
1zlica senfa sa zrncima
1 zlicica dijon senfa
3 zlice kiselog vrhnja
sol i biber,po potrebi
Na masnoci prodinstati isjeckani luk,da postakli,dodati isjeckane jabuke i dinstati oko 5 minuta.
Doadti alkohol i temeljac,poklopiti i kuhati na tihoj vatri 10 minuta.
Staviti u blender i izblendati u kasicu,koju propustimo kroz cjedilo.
Procjedjenu umak staviti u cistu serpicu,dodati obje vrste senfa i kiselu pavlaku,servitati uz peceno meso!
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.