Evo jedan kuglof od dizanog tijeta.
Malo duza priprema ali jako ukusan kuglof.
Ako zelimo,mozemo ga praviti i na neki drugi oblik,kao npr.pletenica!!
Nadosli kuglof staviti peci u predhodno ugrijanu rernu na 200C oko 35-40 minuta!
Peceni kuglof prohladiti na zici za hladjenje kolaca i posuti secerom u prahu ili preliti secernom glazurom (secer,limunov sok).
Malo duza priprema ali jako ukusan kuglof.
Ako zelimo,mozemo ga praviti i na neki drugi oblik,kao npr.pletenica!!
Kuglof
(od dizanog tijesta)
500g brasna
30g svjezeg kvasca
100g secera
150g otopljenog maslaca
1 jaje
4 zumanjka
250ml tolog mlijeka
1limun,rendana korica
+
200g suhog voca,po zelji
(grozdjice,brusnice,kandirani ananas,kandirane tresnje,papaja,..)ili cokoladne kapljice
2 zlice ruma(za natopiti voce)
U toplo mlijeko staviti secer,kvasac,2zlice brasna,promijesati da se kvasac otopi i ostaviti da se kvasac aktivira
U dublju zdjelu staviti brasno i limunovu koricu,zatim aktivirani kvasac i jaje,zumanjke te otopljeni maslac...sve izmutiiti.
Kada se formira tijesto,pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se udupla.
Tijesto je ljepljivo,zato samo malo pobrasniti radnu povrsinu i lagano istresti nadoslo tijesto ,malo razviti oklagijom pa sipati svuda po tijestu suho voce koje smo natopili u rumu...lagano preklopiti tijesto i formirati valjak/rolat.
U dobro podmazan kalup za kuglof staviti tijesto i pustiti da se ponovo
udupla.
udupla.
Nadosli kuglof staviti peci u predhodno ugrijanu rernu na 200C oko 35-40 minuta!
Peceni kuglof prohladiti na zici za hladjenje kolaca i posuti secerom u prahu ili preliti secernom glazurom (secer,limunov sok).
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.