31. pro 2013.

Klasicni Cheesecake

Da zapocmemo Novu godinu uz nesto jednostavno,slatko i dekorativno !!!





   Klasicni (ne peceni)cheesecake

100gr petit keksa
85gr maslaca,otopiti


      Otopljeni maslac i samljeveni keks izmijesati i pokriti dno kalupa za tortu(18cm).
Ostaviti u frizider dok se napravi fil.

Fil

500gr krem sira
2x395gr slatkog kondenzovanog mlijeka
200ml svjezeg soka od limuna
200gr bijele cokolade-otopiti

    Krem sir ostaviti da malo omekani radi lakseg mucenja..zatim dobro umutiti i dodavati jedano po jedno zasladeno kondenzirano mlijeko
,otopljenu bijelu cokoladu i limunov sok.




sipati dobiveni fil u kalup,preko keksa i ostaviti preko noci da se stegne.

Ukrasiti po zelji..ja sam napravila slag od 200ml slatkog vrhnja i dodala svjeze voce.




**Kolac nije puno cvrst jer nema zeletinu,pa ako zelite da bude bas onako cvrst da se ne mice,slobodno dodajte 1 zlicicu zelatine,koju otopite sa ito toliko tople vode,dodate zadnje u fil.

Broj komentara: 9:

  1. Srecna Nova godina Mirjana :)))
    Da cela bude ovako lepa i slatka kao ovaj kolacic.
    Puno poljubaca :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Mirjana, cheesecakwe je fantastičan.
    Srečna vam Nova 2014 godina!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Looks wonderful -
    spectacular and beautiful, great job, compliments!
    Happy new year!

    OdgovoriIzbriši
  4. Prava snezna tortica, sve najlepse u Novoj tebi i tvojoj porodici!:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Sretna Nova svima!!!
    Happy New year !!

    OdgovoriIzbriši
  6. Miro, preDivno si ga uradila, sretna Nova 2014

    OdgovoriIzbriši
  7. Sve najbolje u novoj godini tebi i tvojima želim ! A cheesecake je izvrstan i posebno lijepo si ga dekorirala !

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala Branka,tebi takoder sve najbolje u Novoj 2014-oj !!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.