11. pro 2010.
Caneloni sa povrcem i sirom
Potrebno je:
1 zlica maslinovog ulja
1/2 male tikve/bundeve(butternat),oko 300gr
1 velika mrkva
1 velika tikvica(ja stavila 2)
1 svezanj spinata(moze 50gr zamrznutog)
500gr sira(ricotta)
2 jaja
pakovanje gotovih canelona(200gr)
650gr paradajz umaka za pastu(kupiti ili praviti)
50gr mozzarella sira(rendani)
Bundevu/tikvu, ocistiti i izrendati.
Isto tako uraditi sa mrkvom, a tikvicu samo oprati i izrendati.
U dublju tavu staviti ulje, pa prodinstati izrendano povrce, samo
toliko da uvene.
Posoliti i pobiberiti.
Sir staviti u zdjelu, zajedno sa jajima, dobro umutiti.
Pola smjese od sira, dodati u povrce i time puniti
canelone.
sloziti
u zdjelu, preliti umakom od paradajza i pokriti ostatkom sira, zatim
sve posuti mozzarellom
Staviti da se pece na 180C oko 30min.poklopljeno folijom,
zatim otkriti i jos dopeci 10min.
Peceno,prohladiti
Dijetalno,zdravo,hranjivo,kako za djecu,tako i za odrasle…
Posluziti uz salatu po vasem izboru…
I dok vani temperatura prelazi 35C ,ja se hladim sa ovim finim sladoledom od jogurta i limuna :)!!!
Ja opet suprotno od Vas ,ali stacu kada mi je vruuuuceeee!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Odlično i lagano jelo,obožavam ga!
OdgovoriIzbrišiLp.Zondra Art
Odličan recept!!!!Pozdrav.
OdgovoriIzbrišiBlago tebi Mirjana, ti se tamo hladis sladoledom a ovde vani ni pseta da izvadis, koliko je zima. Brz recept ali je super. Ja stavljam kackavalja umesto ricotte a probacu i tvoj recept. Pozdrav...
OdgovoriIzbrišiHe,he rekla sam ja da ja uvijek suprotno od cijelog Svijeta !!!:))
OdgovoriIzbrišiPozdrav vam saljem iz tople Australije!!!
Thank you Wang Han Pin !!
Odlični, baš onako sočno i pikantno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se punjenje iako ja ih volim sa svim postojećim punjenjima! Lijepe sličice!
odlični caneloni ! sviđaju mi se sastojci a kao i uvijek kod tebe izgledaju savršeno ! uh, zavidim ti na 35 stupnjeva, mjenjam zimu za ljeto :)) Odličan sladoled za rashladiti se, baš izgleda osvježavajuće.
OdgovoriIzbrišiSjecam se mog prvog pokusaja da napravim kanelone...Na paketu je pisalo da treba da se skuhaju prvo - KATASTROFA, zalijepile su se i bilo je nemoguce filovati ih. Ove sa sirom su super. Krasan recept!
OdgovoriIzbrišiVolimo mesne canelone, ali ja volim povrtne i ovi tvoji mi mame zazubice!
OdgovoriIzbriši