2. pro 2010.
Piletina i pogacice
Da najcesce je koristim jer je vole,a i brza je za pripremu.
Jelo mozete pripremiti odmah u vatrostalnoj posudi koja ce kasnije ici u sporety da se jelo zavrsi ili kao ja peci u tavi ,pa prebaciti u vatrostalnu posudu..vise suda za pranje,ali ja sam navikla !
Potrebno je :
1 zlica ulja
600gr pileciceg mesa(nadbatak)
250ml pileceg temeljca
2 cenja cesnjak
2 zlice brasna
1 glavica luka
300ml vrhnja za kuhanje
1 zlica senfa (sa sjemenkama)
300gr bundeve/tikve
150gr gljiva(sampinjomi)
1/2 case(od 250ml) paradajza susenog na suncu iz ulja
persunovog lista-po potrebi
1 malu zlicu suhog bosiljka
Ociscenu piletinu preprziti s obje strane samo da se zapece,na sasvim malo masnoce.
Odloziti u tanjur i pokriti do upotrebe.
U tavu sipati ulja samo ako je potrebno,pa dodati sitno isjeckani luk i cesnja,prziti da pozuti.
dodati brasno i sve izmijesati da se brasno poveze sa lukom.
U dublju posudu sastaviti,pileci temeljac,vrhnje za kuhanje i senf,pa time zaliti luk i brasno.
Dodati nazad komade piletine i jos k tome dodati gljive koje samo prerezati na pola ako su puno velike,1/2 case od 250ml isjeckanog paradajza susenog na suncu(iz ulja)i bundevu/tikvu izrezanu na vece kockice.
Poklopiti i pustiti da kuha na laganoj vatri 10-ak minuta.
u meduvremenu pripremiti POGACICE
POGACICE
50gr slaninice ili suhog vrata
1 casa samodizajuceg brasna ili obicno brasno i zlicica praska za pecivo
25gr maslaca
50gr parmezana
125ml mlijeka ili staviti pola mlijeko,pola jogurt
U zdjelu staviti samodizajuce brasno (mozete koristiti obicno brasno i dodati zlicicu praska za pecivo),i maslac pa ga umrviti sa brasnom u mrvice.
Dodati najsitnije sto mozetet isjeckanu slaninicu,pa sve zamijesiti sa mlijekom u koje smo dodali zlicu jogurta.
Tijesto razviti ne previse debelo(oko 2mm)i vaditi krugove .
Iz tave pretresti piletinu u posudu koja moze ici u sporet i poslagati pogacice odozgo,te svaku premazati mlijekom,pa staviti peci na 200C oko 12 minuta,da porumene.
Posluziti dok je jos toplo !!
Na kraju po zelji zasladiti sa ovim jako jednostavnim kiflicama u koje ne idu jaja!!:)
Ime su dobile po osobi od koje sam dobila recept,ona je inace predstavnik za AMC posude u Sydney-u.
ANICINE KIFLICE
250gr Copha(kokosovo ulje)
600ml vrhnja za kuhanje
oko 3 case (od250ml) brasna
1 zlicica praska za pecivo
prstihvat soli(pola male zlicice )
Dem od sljive -za nadjev
secer u prahu-za posipanje
Cophu izrendati na rende,dodati vrhnje i prasno s praskom za pecivo.
Od tih namirnica napraviti tijesto,koje ne smije biti pretvrdo,a ni premekano,zbog toga treba sve namirnice da budu hladne.
Tijesto podijeliti na dva ili tri kruga i isjeci ili cetvrtasto pa zaviti kao krosane..sve zavisi od vas,ja volim krugove i napravim 2 kruga,jedan podijelim sitnije ,a drugi krupnije trokute,takve ce biti i kiflice.
Staviti u lim na papir za pecenje.
Peci na 200c,15-20 minuta!!!!
Tu isto treba gledati vrijeme da se ne prepeku
Tijekom pecenja ce biti dosta masnoce,ali kada se ispeku ,sve ce to da upiju,tako mora biti :).
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Izgleda jako slasno,odlično!
OdgovoriIzbrišiUgodan vikend i lijep pozdrav.
Hepsi birbirinden güzel olmuş. ellerinize sağlık, çok leziz ve şifa dolu bir lezzet olmuş.
OdgovoriIzbrišiSaygılar.
Videla sam na Coolki pre neki dan i oduševila me je ova piletina. Pravila sam nešto slično sa knedlama koje se stave preko kremastog mesa i povrća, a ove pogačice su prelepe. Kod nas je paradajz u ulju jako slan i jak tako da bi verovatno manje trebalo. Odlično i zabeleženo!
OdgovoriIzbrišiHvala Zondra,tebi takoder ugodan vikend!!
OdgovoriIzbrišiSaygilar Fuat !!:)
ovu piletinu sigurno bilježim jer je odlična varijacija chicken with dumplings - pogačice mi se baš sviđaju.
OdgovoriIzbrišiimam slican recept za kiflice ali s puno vise slatkog vrhnja. ja ih zovem brankine kiflice, po kumi mog muza od koje sam i dobila recept. pokusala sam nekoliko puta napraviti ih po tom receptu i odustala jer su njene tako savrsene (upravo kao i tvoje). moje uvijek ispadnu nekako nakrivljene i jadne.:(
OdgovoriIzbrišiuh pogačice ! :), odmah su mi zapele za oko , tako dobro izgledaju ! a i sve ostalo je odlično. I ja sam ljubitelj piletine tako da mi recepti sa piletinom uvijek dobro dođu. Ovo je izvrstan ručak, a kiflice za kraj baš točka na i.
OdgovoriIzbrišiJa sam inače u potrazi za kokosovim uljem , i još uvijek ga nisam pronašla :( niti u trgovini zdravom hranom.
Jooooj i ovo ti kraduckam! Predobro izgleda! Sve onako kremasto i ...... evo su mi puno usta, ne mogu ni tipkati! :)))) Uhhhh! :))
OdgovoriIzbrišiPredivno. ne znam sta je ljepse. A slike tako mame.
OdgovoriIzbriši