11. tra 2011.
Riba
Dani su posta,ali svejedno se jede cak i vise nego obicno.
Svi misle riba je lagana i dobro se treba najesti da se ne ogladni :)
Mi postimo samo Veliki Petak...mozda bi trebali i jos koji dan..no rijetko kada i jedemo zajedno jer uvijek jedni dolaze,drugi odlaze,a nije sve u postu,lijepo kaze stara poslovica:
"Ne ide grijeh u usta,nego iz usta!"
Post tumaci svako na svoj nacin,ali uz ovaj ubrzani ritam zivota,cesto preskocimo obrok i borimo se sa vremenom i ne mislimo ni koji je dan ,a kamoli da li se treba postiti,treba biti umjeren u jelu i picu,to je vazno!!
RAZNJICI OD TUNE sa grah salatom
Svjezu tunu isjeci na komadice i polako je nizati na grancicu ruzmarina,zaciniti po zelji i ispeci na rostilju ili tavi.
Grah salata je svima poznata i ne treba je striktno objasnjavati ..u grah dodati povrce koje vi volite,zaciniti soli i biberom uz neobilazno maslinovo ulje i limun ili cak se moze napraviti zamjena za grah pa staviti leblebiju/slanutak,malo ljubicastog luka,paradajz,listice origana ili zacinskih trva koje volite ...i uzivati u svakom zalogaju :)
LOSOS U LISNATOM TIJESTU
Predivno jelo ,koje me odusevilo svojom kombinacijom kremastog i povrtnog sastava!!
ako imate vremena,posaluzite se ovom mirisnom
strong>PUNJENOM PLETENICOM
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Oh Mirjana,poslije ovakvog posta toliko ogladnim da bih ove delicije sve redom pojela, x 2 molim!
OdgovoriIzbrišiPrelepo!!!!
OdgovoriIzbrišiNe znam šta mi je bolje! Možda bih se najradije odlučila za ove ražnjiće, jednostavno a super! Pletenica je mrak!
OdgovoriIzbrišiMi ne postimo nikad ali ribu volim, a ovakve delicije nikad ne bi odbila. Sve izgleda preukusno. :)
OdgovoriIzbrišiPrava stvar Mirjana, super recepti a i izgled. Pozdrav...
OdgovoriIzbrišiRibu bih mogla jesti svaki dan, obožavam ju. Mirjana, prekrasno ti je sve ovo, idem si i po receptić za punjenu pletenicu, fenomenalno izgleda!
OdgovoriIzbrišimi ne postimo, ali dobru ribu mogu i volim pojesti bilo koji dan u tjednu, zasvo se on petak ili utorak :) ovi ražnjići su me oduševili, a i lososa obožavam. sve je stvarno prekrasno!
OdgovoriIzbrišiPosto sam u stisku sa vremenom ovo je bila brza varijanta rucka..ribu sam uvela 2x na tjedan jer imam problem sa kolesterolom..moji su gundali,ali polako se privikli,nekada im pase nekada ne,ali pojedu ;)
OdgovoriIzbrišiJoj Mirjana ne zna se sta je lepse!!!Rado bih se posluzila!!Pozdrav:))
OdgovoriIzbrišiMmmmm, kod tebe uvijek nesto fino. ovaj losos u lisnatom tijestu me je osvojio :-)
OdgovoriIzbrišiDraga Mirjana, sve predivno izgleda...raznjici su me odusevili jer su jedna sasvim nova ideja, ne bih se setila da ih napravim od ribe...a tek mirisna pletenica, mmmm!:)))
OdgovoriIzbrišiOvaj losos u lisnatom, pa to je savršenstvo. To sigurno pravim.
OdgovoriIzbrišiSve je prefino, a slike su super!
OdgovoriIzbrišisve je super, slike su savršene!
OdgovoriIzbrišiKod mene je riba često na stolu ali u ovim varijantama je nisam pripremala. I tuna i losos jako dobro izgledaju, odlični recepti !
OdgovoriIzbrišiA niti punjenu pletenicu sigurno ne bih odbila :-)
Slobodno se posluzite..!!!!
OdgovoriIzbrišimignonne,tuna je jako fina ovako na kockice izrezana u paradajz sosu,pa uz to tjestenina ili palenta ??!!:)
Od kada sam kod tebe procitala da spremas ribu dva put nedeljno i da ko hoce da jede nek jede a ko nece nek se snadje razmisljam da uvdem nesto slicno i kod mene!
OdgovoriIzbrišiPredivno mi je sve sto si pripremila, mada su raznjici moj favorit.
A i svidja mi se novi izgled bloga...
Ruzmarin je fenomenalan ka drvce za ražnjić, ali retko se nađe na pijaci. Neke bake ga prodaju kao dekoraciju. Tunu nisam jela, a ovde sam je videla samo smrznutu i papareno skupu. Sigurno je ima u nekim boljim ribarnicama.
OdgovoriIzbrišiDva puta nedeljno, nego šta, neka gunđaju ali sigurno će taj princip deca poneti jednoga dana u svoje porodice!
Jeste,riba je lakse probavljiva nego crveno meso..kcerka jos uvijek okrece glavu,ali me to ne sekira,mali je prihvatio i cak kaze da mu je svejedno ako je riba samo neka ima i krompuira uz to :D..tako da uvijek napravim uz povrce i par krompirica i time je on sretan.
OdgovoriIzbrišiJelena,uporno sam pokusavala odhraniti ruzmarin u saksiji na balkonu i nikako nije islo :(,jedna radnica doma gdje radim ima zbun jako,veliki i donosi mi za vikend na posao,ja ponesem kuci i uporno sadim,sada sam napokon uspijela ,a i ona zbog moje tuge isto posadila i njoj se odmah prihvatio,sda imam dva mlada ruzmarina u saksiji i super mi dodu kada ovako nesto radim,ali meni je najbitnije da mi mirisu...obozavam miris ruzmarina,taj miris me je cinio odmornom u kasne(rane jutarnje) sate kada sam se s posla vracala iduci stzicom pored mora ,a taj miris ,omg nikada zaboraviti necu !!!!:)
Draga Mirjana, ražnjići od tunjevine izgledaju savršeno! Odlična kombinacija okusa, pogotovo u ovo vrijeme posta :) Obožavam frišku ribu s "tonom" domaćeg maslinovog ulja i domaćom pogačom (još ako je ispod peke onda je prava poslastica) :)
OdgovoriIzbrišiKoje uspomene ti imaš na ružmarin :) :) Obožavam njegov miris i savršena mu je kombinacija s ribom!