11. tra 2011.

Riba

_DSC0788

Dani su posta,ali svejedno se jede cak i vise nego obicno.
Svi misle riba je lagana i dobro se treba najesti da se ne ogladni :)

Mi postimo samo Veliki Petak...mozda bi trebali i jos koji dan..no rijetko kada i jedemo zajedno jer uvijek jedni dolaze,drugi odlaze,a nije sve u postu,lijepo kaze stara poslovica:

"Ne ide grijeh u usta,nego iz usta!"

Post tumaci svako na svoj nacin,ali uz ovaj ubrzani ritam zivota,cesto preskocimo obrok i borimo se sa vremenom i ne mislimo ni koji je dan ,a kamoli da li se treba postiti,treba biti umjeren u jelu i picu,to je vazno!!

RAZNJICI OD TUNE sa grah salatom

_DSC0773

Svjezu tunu isjeci na komadice i polako je nizati na grancicu ruzmarina,zaciniti po zelji i ispeci na rostilju ili tavi.

Grah salata je svima poznata i ne treba je striktno objasnjavati ..u grah dodati povrce koje vi volite,zaciniti soli i biberom uz neobilazno maslinovo ulje i limun ili cak se moze napraviti zamjena za grah pa staviti leblebiju/slanutak,malo ljubicastog luka,paradajz,listice origana ili zacinskih trva koje volite ...i uzivati u svakom zalogaju :)

LOSOS U LISNATOM TIJESTU


_DSC0766


Predivno jelo ,koje me odusevilo svojom kombinacijom kremastog i povrtnog sastava!!

ako imate vremena,posaluzite se ovom mirisnom

strong>PUNJENOM PLETENICOM

_DSC0809

Broj komentara: 20:

  1. Oh Mirjana,poslije ovakvog posta toliko ogladnim da bih ove delicije sve redom pojela, x 2 molim!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne znam šta mi je bolje! Možda bih se najradije odlučila za ove ražnjiće, jednostavno a super! Pletenica je mrak!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mi ne postimo nikad ali ribu volim, a ovakve delicije nikad ne bi odbila. Sve izgleda preukusno. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prava stvar Mirjana, super recepti a i izgled. Pozdrav...

    OdgovoriIzbriši
  5. Ribu bih mogla jesti svaki dan, obožavam ju. Mirjana, prekrasno ti je sve ovo, idem si i po receptić za punjenu pletenicu, fenomenalno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  6. mi ne postimo, ali dobru ribu mogu i volim pojesti bilo koji dan u tjednu, zasvo se on petak ili utorak :) ovi ražnjići su me oduševili, a i lososa obožavam. sve je stvarno prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Posto sam u stisku sa vremenom ovo je bila brza varijanta rucka..ribu sam uvela 2x na tjedan jer imam problem sa kolesterolom..moji su gundali,ali polako se privikli,nekada im pase nekada ne,ali pojedu ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Joj Mirjana ne zna se sta je lepse!!!Rado bih se posluzila!!Pozdrav:))

    OdgovoriIzbriši
  9. Mmmmm, kod tebe uvijek nesto fino. ovaj losos u lisnatom tijestu me je osvojio :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga Mirjana, sve predivno izgleda...raznjici su me odusevili jer su jedna sasvim nova ideja, ne bih se setila da ih napravim od ribe...a tek mirisna pletenica, mmmm!:)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovaj losos u lisnatom, pa to je savršenstvo. To sigurno pravim.

    OdgovoriIzbriši
  12. Sve je prefino, a slike su super!

    OdgovoriIzbriši
  13. sve je super, slike su savršene!

    OdgovoriIzbriši
  14. Kod mene je riba često na stolu ali u ovim varijantama je nisam pripremala. I tuna i losos jako dobro izgledaju, odlični recepti !
    A niti punjenu pletenicu sigurno ne bih odbila :-)

    OdgovoriIzbriši
  15. Slobodno se posluzite..!!!!
    mignonne,tuna je jako fina ovako na kockice izrezana u paradajz sosu,pa uz to tjestenina ili palenta ??!!:)

    OdgovoriIzbriši
  16. Od kada sam kod tebe procitala da spremas ribu dva put nedeljno i da ko hoce da jede nek jede a ko nece nek se snadje razmisljam da uvdem nesto slicno i kod mene!

    Predivno mi je sve sto si pripremila, mada su raznjici moj favorit.
    A i svidja mi se novi izgled bloga...

    OdgovoriIzbriši
  17. Ruzmarin je fenomenalan ka drvce za ražnjić, ali retko se nađe na pijaci. Neke bake ga prodaju kao dekoraciju. Tunu nisam jela, a ovde sam je videla samo smrznutu i papareno skupu. Sigurno je ima u nekim boljim ribarnicama.
    Dva puta nedeljno, nego šta, neka gunđaju ali sigurno će taj princip deca poneti jednoga dana u svoje porodice!

    OdgovoriIzbriši
  18. Jeste,riba je lakse probavljiva nego crveno meso..kcerka jos uvijek okrece glavu,ali me to ne sekira,mali je prihvatio i cak kaze da mu je svejedno ako je riba samo neka ima i krompuira uz to :D..tako da uvijek napravim uz povrce i par krompirica i time je on sretan.
    Jelena,uporno sam pokusavala odhraniti ruzmarin u saksiji na balkonu i nikako nije islo :(,jedna radnica doma gdje radim ima zbun jako,veliki i donosi mi za vikend na posao,ja ponesem kuci i uporno sadim,sada sam napokon uspijela ,a i ona zbog moje tuge isto posadila i njoj se odmah prihvatio,sda imam dva mlada ruzmarina u saksiji i super mi dodu kada ovako nesto radim,ali meni je najbitnije da mi mirisu...obozavam miris ruzmarina,taj miris me je cinio odmornom u kasne(rane jutarnje) sate kada sam se s posla vracala iduci stzicom pored mora ,a taj miris ,omg nikada zaboraviti necu !!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  19. Draga Mirjana, ražnjići od tunjevine izgledaju savršeno! Odlična kombinacija okusa, pogotovo u ovo vrijeme posta :) Obožavam frišku ribu s "tonom" domaćeg maslinovog ulja i domaćom pogačom (još ako je ispod peke onda je prava poslastica) :)
    Koje uspomene ti imaš na ružmarin :) :) Obožavam njegov miris i savršena mu je kombinacija s ribom!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.