12. srp 2011.

Cheesecake od malina i bijele cokolade

_DSC0312

Postovani blogerke/i,kako sam obecala,cim dobijem rezultate da cu poslati obecane nagrade(tajna dok ne stigne posiljka)..koje zasluzno idu na blogove:


1.Home-madebyb, Branka-isprobala cak 11 recepata
2. foodforthougth(Jelena)koja je isprobala,9 recepata i

3-e mjesto dijele mignonne i Masatera sa 7 isprobanih recepata

Svima se puuuuno zahvaljujem i molila bih Branku i Jelenu da mi posalju na mail svoje adrese,kako bi vam poslala malo-poklon iznenadenje :)
!!!!!

Sve ostale castim ovim divnim cheesecakom,pravim ljetnim osvjezenjem !!!

_DSC0320

Cheesecake od malina i bijele cokolade

original recept

Sastojci:
180 gr. keksa petite beurre ili drugog po zelji
70 gr.maslaca
100 ml.mlijeka

3 lista zelatina

100gr kiselog vrhnja
100 gr,slatkog vrhnja
150 gr. krem sira
200 gr. bijele cokolade
3 kom. bjelanca
120 gr. secera
250 gr. malina


Priprema:


U food procesoru samljeti kekes i maslac.( Ako nemate procesor izmrviti keks a maslac otopite i pomesajte sa kekesom).

Na tacnu za tortu stavite obruc od kalupa na rasklapanje precnika 20-22cm i sipajte mjesavinu keksa i maslaca,pritisnite dnom case i izravnajte.

Stavite u frizider da se malo stegne, a za to vrijeme pripremite fil.

U posudu stavite sir, a kiselo i slatko vrhnje pomijesajte i dodajte siru,pa to sve zajedno dobro umutite.

Na pari otopite bijelu cokoladu,.

Zelatin potopite u hladnu vodu 5 minuta da nabubri.

Mlijeko zagrijte do bude toplo ali ne prevruce (jer se zelatin raspadne u vrelom).

Ocijedite zelatin i dodajte u mlijeko,mesajuci ga rastvorite.


Polovinu mlijeka sa zelatinom dodajte smjesi sa sirom a drugu polovinu otopljenoj cokoladi i svaku zasebno dobro izmijesate da se mase ujednace,zatim cokoladu dodajte siru i izmesajte u kompaktnu smjesu.

U cistoj posudi umutite bjelanca u cvrst snijeg pa postepeno dodajte secer uz stalno mucenje.
Umuceni sne od bjelanaca dodajte u smjesu sira i cokolade i laganim pokretima ujednacite smjesu.
Na kraju dodajte maline, ostavljajuci sa strane nesto za dekorisanje.

Maline pazljivo umijesajte kako bi one ostale cijele.


Masa je sada vise tekuca... neka vas to ne brine jer tako treba da bude.
Sipajte je na onu pripremljenu bazu od keksa i vratite u frizider da se stegne 24 sata.

_DSC0318


Kada se kolac stegao lagano otvorite obruc i skinite ga,.
Ukrasite tortu po zelji !!!

Broj komentara: 20:

  1. Isuse!!!! Ovo obara s nogu! Fantastično!

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh my god.Somebody kill me:) Ali sa jednim dobrim parcetom ove divote.Naklon:)

    OdgovoriIzbriši
  3. ijaoooo Miro draga pa ovo mora da je extra.Bravooo:))))

    OdgovoriIzbriši
  4. All-time prettiest, most delicious looking cheesecake! You're a culinary artist! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. čestitam dobitnicama, zbilja su se cure potrudile i uživale. Mirjana, jako lijepo od tebe što ćeš im poslati poklončiće zahvale, a i ovaj cheesecake ti je predivan! Kombinacija bijele čokolade, sira, voća je nepogrješiva!

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, skroz sam iznenadjena, nisam videla to sto si napisala i ne treba nista da saljes molim te, meni je bilo zadovoljstvo da kuvam po tvojim recepticima...a morala sam da dodjem da vidim recept za ovu torticu, gledam u sliku kao hipnotisana!;)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelep kolač, za ova naša vrela podneblja, samo me brinu ta živa belanca, da li može bez njih?
    Hvala na odgovoru Mirjana:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Mirjana, e sada smo sve četiri verovatno pocrvenele. Hvala puno što misliš na nas!

    Čizkejk izgleda moćno, ali stvarno moćno! Božanstveno ukrašeno ako ne grešim sa pistaćima i bademom. Neverovatna kombinacija zelene boje daje potpuno novi vizuelni ugođaj. Prelepo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Mirjana draga puno ti hvala za nagradu ! jako si me razveselila tom gestom, iako, ako je komplicirano slati nagrade iz Australije do ovdje nemoj se gnjaviti, meni je i ovo već dovoljna nagrada. Zapravo su mi najveća nagrada naše druženje kao tvoji recepti koje baš sa zadovoljstvom isprobavam, nisam niti sama prebrojala da ih je sada bilo 11, jednostavno isprobavam i uživam.
    I ovaj cheesecake je prekrasan, doći će i on kod mene na red.

    OdgovoriIzbriši
  10. Tako je,odlican je !!!!:)
    Jaco,bjelanca mozes slobodno izostaviti jer zelatin ce da odradi svoje,ali ako hoces bjelanca moes zamrznuti,pa odmrznuti i time rijesis strah!!!;)

    LDH Thank you :)!!!!!!

    Jelena,ja sam uzivala citajuci tvoje postove isprobanih recepata !

    Branka,ja cekam adresu :D!!

    Draga moja Lanica,pa to je kobajagi tajna :)!!

    Hvala svima,meni je bilo jako drago procitati svaki vas dojam,moj propust,nadogradnju ili bilo sta u vezi recepata...Svako dobro od srca vam zelim !!!
    Mirjana

    OdgovoriIzbriši
  11. Tortica je prekrasna !!
    Molim te nemoj ništa slati, ne želim da trošiš, tvoji recepti zaslužuju svačiju pažnju jer su zaista odlični! Sigurna sam da ćemo svatko još po nešto naknadno isprobati.. Puno pozdrava iz pakleno vruče Pule!

    OdgovoriIzbriši
  12. vidi moje hot Puljanke,dodi k meni da se malo smrznes..imamo sunca,ali ga je lijepo osjetiti samo kroz prozor,vani puse nenormalno !!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ajme ovo je predivno!!! Moji omiljeni sastojci u jednom kolaču! Extra! Pozdrav! :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ovaj cheesecake je toliko fnatastičan, ne mogu oči maknuti s monitora. Majko mila, ako bi me ko pitao kakav bi sad kolač, bio bi to definitivno ovaj tvoj Mirjana!!!

    Veliki pozdrav majstorici torti i kolača!:)

    OdgovoriIzbriši
  15. Mirjana, zvuči i zgleda odlično! Čestitke curama,zasluženo :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Mmmmm baš izgleda moćno! :) Pratim te :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Divno, ja obozavam maline a i imenjakinja si mi pa moram da te pratim ;)
    Pozdrav iz Perta

    OdgovoriIzbriši
  18. Ova torta mi se na prvu svidjela,sama kombinacija malina-bijela cokolada-MLJAC !
    I tako se ja dala u pripremu. Nparavila ga ,međutim nije mi postao cvrst .Al nije nas omelo da ga pojedemo :) ,Lipo sam ga stavila u case...

    (radila sam ga ua Uskrs ,imam 21 god, :D )

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.