9. kol 2019.

Kuglof

Idealan u zimskom periodu kada vam je potrebna hrana za" Ugrijati se"!






Kuglof 

4 jaja
225g maslaca
2case(od 250ml) secera
Vanillin secer
2 case brasna
1zlicica sode-bikarbone
1zlicica Prasak za pecivo
2case kiselog vrhnja

+
1/2 case secera
1 zlice cimeta

          Umutiti maslac I secer,zatim dodati jaja,jedno po jedno I mutiti izmedju svakog dodavanja jaja,...,dodati kiselog vrhnje I lagano rucno umijesati...dodati prosijano brasno sa praskom za pecivo I sodom bikarbonom.
U masnocom namazan kalup zakuglof,staviti pola smjese,zatim posuti mjesavinu secera I cimeta.
Preko svega ponovovit ostatak smjese I poravnati,te staviti peci na 180C oko 50 minute.
Sve se to moze is peci I u tepsiji(30x20cm)

Isto tako, ako zelite, mozete kompletnu smjesu promijesati drskom vilice da se dobije mramorni izgled.
Ja Sam Samo slozila jedno na drugo!
Koristila sam casu od 250 ml

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.