2. pro 2010.
Cheesecake sa okusom limuna
Zelim Vam divan vikend uz ovaj kremasti i osvijezavakuci cheesecake !!
Original recept
Sastojci
250gr keksica od maslaca(Arnott's Nice,petit,..)
140gr maslaca
500gr krem sira
150gr secera
300ml kiselog vrhnja
1 zlica korice od limuna-narendati
2 zlice limunovog soka
3 jaja(cijela)
SNIJEG(meringue)
3 bjalanjka
150gr secera
Priprema
Keksice samljeti u multipraktiku i dok masina radi dodati otopljeni maslac.
Sve istresti u okrugli kalup (22cm )postavljen papirom za pecenje.
Pritisnuti mrvice po dnu i okolo stranica u visinu.
Ostaviti u frizider da se stegne,pa napraviti nadjev.
Ponovo upotrijebiti multipraktik... staviti sir zajedno sa secerom,kiselim vrhnjem,3 cijela jajeta,limunovom koricom i limunovim sokom ,pa dobro izraditi u finu glatku smijesu bez grudvica.
Dobivenu smijesu sipati u kalup i staviti peci u predhodno zagrijanu pecnicu na 160C,oko 45 minuta.
Kasnije NE vaditi kolac,samo malo otvoriti vrata pecnice/rerne i tako neka stoji jos 2 sata,to ce sprijeciti da kolac ne popuca.
Tako ohladen kolac staviti u frizider da se potpuno ohladi ,pa pripremiti snijeg.
Od 3 bjelanjka i 150gr secera umutiti snijeg,staviti ga u vrecicu za ukrasavanje i praviti puslice po gornjem dijelu kolaca.
Staviti u zagrijanu pecnicu na 200C oko 10 minuta.
Potpuno kolac ohladiti i servirati.
Od pripreme snijega/sauma ce vam ostati 3 neiskoristena zumanjka,njih svakako mozete upotrijebiti za npr.domacu tjesteninu ili kremu kuhanu na pari ili dodati u tijesto za orahnjacu,..
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Mogu li dobiti jedno parče? Pardon, može i dva!!! Fantastičan kolač, obožavam čizkejkove!
OdgovoriIzbrišiJao Mirjana draga, pa to je fantazija.
OdgovoriIzbrišiShacky,samo da znas kako je fin kremas !!:)
OdgovoriIzbrišiHvala dunja,bas kako kazete !!:)
Mrzi me kada ime napisem malim slovo,ja se izvinjavam ..Dunja !!:)
OdgovoriIzbrišiFantazija u pravom smislu! I stalno se pitam kada sve stižeš, majstorice?!
OdgovoriIzbrišiJoj MIrjana da si mi blize:(Volim kolace od limuna,pa jos kremast!!
OdgovoriIzbrišiMirjana, ovo ti je super sa keksom, moram da probam. Pozdrav...
OdgovoriIzbrišiZaista je divan s ovim puslicama od snijega...
OdgovoriIzbrišiNisam nikad dosad pravila pečeni chesse cake, ovaj tvoj izgleda prelepo i sočno :)
OdgovoriIzbrišiOvaj kolac je divan.Volela bih da ga napravim ali mi nije jasno da li se jaja stavljaju u fil ?Ovo sa belancima mi je jasno.Izvinite ako gnjavim ali mi se kolac bas svidja.
OdgovoriIzbrišijeste dragana,sir i jaja se zajedno stave u multipraktik i sve zajedno izmijesa,pa se sipa u kalup i pece...od bjelanjaka sto idu gore,ostace 3 zumanjka,koje mozete upotrebiti za nesto drugo,kao npr.domacu tjesteninu !!:)
OdgovoriIzbrišiVolim kolace sa limunom (sokom ili/i koricom). Nekako daju 'balans' svom seceru u kolacu!
OdgovoriIzbrišiNije da se ja i cheesecake baš mnogo volemo, ali fotke toliko mame, da me tjeraš da se predomislim! :D :D :D
OdgovoriIzbrišipredivan, i odličan, baš kako ja volim sa dodatkom limuna !
OdgovoriIzbrišiOvo savršeno izgleda! Mrak! :) Sve, od recepta do fotografija! :)
OdgovoriIzbrišiRuška, jako mi se dopada ovaj sloj od keksa što ide i po obodu torte! Ja nijesam ljubimac cheesecake-ova, ali ovaj mi je zavrtio mozak i moram ga isprobati! Ti si zaista nepresušni izvor recepata..ali dobrih:)
OdgovoriIzbrišiprekjucer sam radila cheesecake po ovom receptu. ne moram uopce pisati koliko je fantasicna, samo reci da nije trajao vise od jednog dana, svekrva i ja smo je pojele u roku odmah :)
OdgovoriIzbrišijedino sto sam promjenila u odnosu na vas recept je vise limunovog soka u kremi jer volim kiselkasti okus u kombinaciji sa prekrasnim saumom.
nadam se jos kojem ovakvom receptu, lijepi pozdrav!
Hvala za komentare !!!jako mi je dago da vam
OdgovoriIzbrišise svida recept!!
Blanka-moze slobodno i 4 zlice,ali kod mene je da jedno voli slatki slag,kremu kiselkastu,drugo obrnuto,treci voli ne peceni cheesecake,cetvro sve samo umjereno slatko-kiselo..pa eto ja koristim ovaj recept i oduzimam ili dodajem ,sve zavisi tko ce ga jesti !!!
Majo,drago mi je da tako mislis,ali blogovi su puni dobrih recepata ,ja uzivam kada imam vremena da vas sve procitam...!!!:)
Hvala na posjeti,komentarima i dobro mi dosli ,moje su stranice otvorene za sve posjetioce dobre hrane !!!!!
Baš je efektna tortica :))
OdgovoriIzbrišidanas sam spekla ovaj cheesecake i - svi su oduševljeni! hvala na receptu!
OdgovoriIzbrišianamb,drago mi je da ste zadovoljni sa kolacem !!!
OdgovoriIzbrišisvako dobro vam zelim !!!
Bozanstveno,pravim za Novu godinu i javljam kako je prosao.Blog ti je mmmmmmmmmmm,Velika pusica
OdgovoriIzbrišiIs there any way you can translate this recipe into English? It looks soooo good and I would love to make it!
OdgovoriIzbrišiThere is a translator widget on the right side of the blog, ita black box with purple writing, just click on the english one. :)
OdgovoriIzbrišiThank you!
OdgovoriIzbrišimirjana, jel mogu napraviti sve do snjega u petak, onda torta prespava u frizideru i u subotu zavrsiti sa snjegom i pecenjem?
OdgovoriIzbrišilusitania,MOZE bez ikakvih problema,tako je bolje,jer snijeg ako prenoci ipak se pokupi malo okolo ,a ovako ce biti bas fin,jer ti niti ne moras da ga vracas ponovo u rernu da dobije braon boju,slobodno ga mozes servirati tako ,vec ohladenog !!,ako se bojis sto je bjelanjak sirov,ti slobodno u secer dodas malo vode,tek toliko da se secer pokvasi ,pa ga otopi potpuno ,kuhaj kao za "agdu',onako da bude ljepljiv i tako vrelog u laganom mlazu sipati u vec ulupan snijeg i mutiti dok ne bude sjajan i potpuno cvrst,dobice na volumenu...odluci koji ces nacin,oba su odlicni !!!sretno !!
OdgovoriIzbrišima ne, ja sam mislila da napravim kremu u petak i onda u subotu snjeg i rernu... ;-)...
OdgovoriIzbrišimislis da ispeces u petak ili samo da je napravis ,pa je peces u subotu??:)ako je ne mislis peci u petak,nemas potrebe je praviti da ti prenoci u frizideru jer se umuti zacas..ako peces ,to sam i napisala ,moze,pa samo dovrsis sutradan...:D
OdgovoriIzbrišiЗдраво Мирјана!
OdgovoriIzbrišiВаша Цхеесецаке дефинитивно укусно!
Добродошли на мој блог имам врло сличан.
Љуби.(Српски)
**********************
Hi Mirjana!
Your cheesecake definitely delicious!
Welcome to my blog I have a very similar.
Kisses. (English)
Ustka - Poland
Ovo je jedan od kolača koji se često nalazi na mom stolu zato ga toplo preporučam svakome! Delicious!!!
OdgovoriIzbriši