16. pro 2009.

Sarlota s jagodama






Sastojci

- 2 zlice zelatine u prahu
- 175ml iscjedenog soka od narandze
- 350ml mlijeka
- 395gr slatkog kondenziranog mlijeka
- 60gr sitnog secera
- 225gr jagoda(zamrznuti)
- 4 zlice dema od jagoda
- 25gr gustina
- 2×100gr piskota(sponge fingers)
- 450ml slatkog vrhnja
- 8 jagoda za dekoraciju
- 4 zlice vode

- 4 zumanceta
Priprema

Zelatinu staviti u narandzin sok i lagano zagrijavati da se zelatina otopi
U meduvremenu umutiti obadva mlijeka i zumanca,pa dodati u OTOPLJENU
zelatinu,kuhati(na niskoj temp.), sve skupa dok se ne dobije gustoca pudinga.

Ostaviti na hladno da se zgusne,po potrebi promijesati.

Jagode posuti secerom i pustiti da se otope.
Otopljene staviti u blender,dodati dem od jagoda i
napraviti kasicu

Kasicu staviti u serpicu,dodati vodu i gustin,pa napraviti puding.

Sloziti piskote u kalup za tortu(23cm),tako da budu u visini kalupa,
ako treba odrezati visak i staviti po dnu kalupa.



Tako pripremljene,premazati pudingom od jagoda
Ostatak staviti na sredinu i ostaviti dok napravite kremu.

U OHLADENU kremu dodati ulupanu slatku pavlaku (350ml),te lagano spojiti i presuti preko pudunga od jagoda,poravnati,pa tupom stranom noza napraviti mramornu povrsinu-nozem par puta napraviti krug,da se pojavi dem na povrsini.
(mozete naizmjenicno stavljati kasicu od jagoda i puding,lakse se napravi motiv mramora)

Ostaviti preko noci u hladnjaku/frizideru.

Prije serviranja sarlotu ukrasiti ostatkom slatke pavlake,
koju utucemo u slag i polovicama jagoda.
Mozete ukrasiti vrpcom, a i ne morate..!!

4 komentara: