3. stu 2010.
Djem kolacici
Da se malo zasladimo !!!
DjEM KOLACICI
( Jam finger-holes)
2i1/2 case brasna
1/2 zlicice soli
250gr maslaca
1 casa secera
1 jaje
1 zlicica vanilije-esencije
2 case oraha
djem-po zelji
(casa=250ml)
Umutiti omeksali maslac sa secerom dok ne postane svjetle boje,dodati jaje ,malo soli i brasno,pa zamijestit tijesto.
Tijesto ostaviti zamotano u prozirnu foliju u frizider 1 sat.
Pripremiti limove za pecenje.
Od tijesta praviti kuglice,uvaljati ih u krupnije samljevene orahe ,i slagati ih na linove za pecenje.
Na svakoj kuglici napraviti udubljenje,zlicicom za mjerenje ili drvenom kuhacom.
staviti peci u predhodno zagijanu rernu na 180C,oko 20 minuta.
Izvaditi ,prohladiti i napuniti keksice djemom po zelji.
Punite samo onoliko keksica koliko cete pojesti,ostale pospremiti u hermeticki
zatvorenu posudu.Tako zatvoreni mogu stajati i do 7 dana.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Prešlatki su :)
OdgovoriIzbrišiOdlično izgledaju!
OdgovoriIzbrišiVeliki pozdrav.
Hayırlı sabahlar, Çok güzel ve iştah açıcı görünüyorlar. Ellerinize, emeğinize sağlık.
OdgovoriIzbrišiSaygılar.
Čim vidim da ide ovoliko putra, znam da su super prhki i fini. Odlična ideja i bilježim za sitne kolače za Novu godinu.
OdgovoriIzbrišiRužo hvala ti za ovaj recept, kolačići su odlični.
OdgovoriIzbrišiPredivni su mila.
OdgovoriIzbrišiOj, joj, super su ti draga moja. Samo, kada sve stigneš!
OdgovoriIzbrišiOhoho,odlični!
OdgovoriIzbrišisuper keksići, bilježim ih i ja za Božić i Novu Godinu . Jako lijepo izgledaju !
OdgovoriIzbriši