Evo i nesto da se prezalogaji..kada ste u zurbi ili pak imate tikvice sa kojima ne znate stacete,ideja je tu .....
Potrebno je:
- 4 tikvice
- 100gr slanine(sunke
- 1 glavica luka
- 1 casa brasna + zlicica praska za pecivo
- 5 jaja
- 1 casa sira(kao za pizzu)
- 1/4 case ulja
- soli i bibera-po ukusu
- 2-4 paradajzica
(casa=250ml)
Priprema
Zagrijati rernu na 200C.
Obloziti kalup papirom za pecenjei ostaviti na stranu.
U vecu zdjelu izrendati tikvice,isjeckati luk,pa dodati u zdjelu i sve ostale sastojke ,osim paradajzica..oni su za ukras !
Izijesati smijesu i sipati u pripremljen lim.
Paradajz isjeci na kriske ili mali paradajz na pola,pa poslagati odozgo po kolacu.
Peci oko 25 minuta.
Mozete peci male ,kao ja u kalupima za muffinse
Radim slicno i ovo mi je odlicno i kao prilog a casto kao i glavno jelo, pogotovo ljeti :)
OdgovoriIzbrišiOdlicne slike ;)))
Jako mi se dopada, prosto mami sa slike :D
OdgovoriIzbrišiOvo bih rado probala!
OdgovoriIzbrišiSuper!
Sto se tice ukusa, sigurno je super i vrlo lepo izgleda, moze i za restoran...
OdgovoriIzbrišiOvo da sve lijepo ulije u kalup jako, jako mi se sviđa i bilježim, makar smo se ovo ljeto tikvica prejeli. Na sreću, ima ih za kupiti cijelu godinu i odlično će doći u tmurne, zimske dane.
OdgovoriIzbrišimeni ovo slici na frittatu.:) za mene bez slanine, molim.:)
OdgovoriIzbrišiSuper, nešto slično sa tikvicama i ja napravim ali sa manje sastojaka. Sviđa mi se i jako lijepo izgleda !
OdgovoriIzbrišiHvala svima !!!Svakako da moze biti sto god tko pozeli..frittatu ja pravim bez brasna !!!:)ali
OdgovoriIzbrišisvakom po zelji ,bez slaninice je isto jako ukusno!!
Hvala Branka,ti znas zasto su slike takve !!!;)
OdgovoriIzbrišiPrekrasen mufin,odlicen recept.
OdgovoriIzbriši