10. stu 2010.

Slani kolac od tikvica

Evo i nesto da se prezalogaji..kada ste u zurbi ili pak imate tikvice sa kojima ne znate stacete,ideja je tu .....

_DSC1346
Potrebno je:

- 4 tikvice
- 100gr slanine(sunke
- 1 glavica luka
- 1 casa brasna + zlicica praska za pecivo
- 5 jaja
- 1 casa sira(kao za pizzu)
- 1/4 case ulja
- soli i bibera-po ukusu
- 2-4 paradajzica
(casa=250ml)

Priprema

Zagrijati rernu na 200C.
Obloziti kalup papirom za pecenjei ostaviti na stranu.
U vecu zdjelu izrendati tikvice,isjeckati luk,pa dodati u zdjelu i sve ostale sastojke ,osim paradajzica..oni su za ukras !
Izijesati smijesu i sipati u pripremljen lim.

2011-05-27 001


Paradajz isjeci na kriske ili mali paradajz na pola,pa poslagati odozgo po kolacu.
Peci oko 25 minuta.

_DSC1345

Mozete peci male ,kao ja u kalupima za muffinse

Broj komentara: 10:

  1. Radim slicno i ovo mi je odlicno i kao prilog a casto kao i glavno jelo, pogotovo ljeti :)
    Odlicne slike ;)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako mi se dopada, prosto mami sa slike :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo bih rado probala!
    Super!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sto se tice ukusa, sigurno je super i vrlo lepo izgleda, moze i za restoran...

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo da sve lijepo ulije u kalup jako, jako mi se sviđa i bilježim, makar smo se ovo ljeto tikvica prejeli. Na sreću, ima ih za kupiti cijelu godinu i odlično će doći u tmurne, zimske dane.

    OdgovoriIzbriši
  6. meni ovo slici na frittatu.:) za mene bez slanine, molim.:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Super, nešto slično sa tikvicama i ja napravim ali sa manje sastojaka. Sviđa mi se i jako lijepo izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala svima !!!Svakako da moze biti sto god tko pozeli..frittatu ja pravim bez brasna !!!:)ali
    svakom po zelji ,bez slaninice je isto jako ukusno!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala Branka,ti znas zasto su slike takve !!!;)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.