13. kol 2011.

cheescake


_DSC0448

Nisam ih duuugo pravila ovako malene.
Stajali su sa nekom jadnom i tuznom slikom i sinoc sam odlucila da potrosim ostatak bijele cokolade za koju me moj muz 100x pitao'Jel' mi treba ili da ..."!!!!

Tako da sam ih spakovala u kosarice i ostavila u frizider ,napisala da je kolac NE dovrsen ,jer me drugacije nebi nista danas popodne ,poslije posla docekalo za slikanje,a pravila sam ih bas zbog te jadne i tuzne slike,ovako finih cizkejkica!:)


MALI CHEESCAKE OD BIJELE COKOLADE I VOCA


potrebno je:
125gr.mljevenog keksa
90gr.maslaca

fil:

5 gr zelatine
2kasike vrele vode
250gr. crem sira
60gr sitnog secera
100gr kiselog vrhnja(punomasnog)
100gr.bijele cokolade
100gr.visanja iz kompota ili jagode,maline


Maslac otopiti i pomijesati sa mljevenim keksom.
Pripremiti kalupe.
Podijeliti pripremljen keks po kalupima i dobro pritisni.
Ostavi na hladno da se stegne.

(ja sam stavljala u papirne kosarice za muffins, pa tako onda u kalup,
radi lakseg vadenja.)

_DSC0444

Otopiti zelatinu i ostaviti je na stranu dok pripremis ostalo.
Umutiti crem sir i kiselo vrhnje sa secerom, dodati otopljenu (na pari) cokoladu i na kraju otopljen zelatin.

Sipati smjesu u pripremljene kalupe.
Odozgo lagano utisnuti visnje .

_DSC0439


Po zelji mozete napraviti zele od kompota u kojem su bile visnje ,pa sipati kasikom po vrhu, ali kad se sir vec stisnuo, da zele nebi procurio unutra.

_DSC0438

Servirati dobro rashladeno!
Prijatno!

Broj komentara: 12:

  1. A joj, kakve li divote. Ovo sa papirima i kalupom je super ideja. Taman sam pomislila da je meni to neizvodljivo, ali dosete se naše žene kako pomoću štapa i kanapa da naprave čudo. Ja jako volim višnje u prelivu, jer kise.

    OdgovoriIzbriši
  2. odlicna ideja za ovakve mini varijante u kosaricama za mufffin, bit ce isprobano! prekrasni su

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam ih sinoc strpala u ove kosarice ne razmisljajuci,tek sam se danas na poslu sjetila ,da ce mozda zalijepiti,ali nisu..tako jednostavno su se skinule,kao sa sladoleda omot :)!!!

    Jelena i ja volim tu varijantu ,pa jos i da napravim kasicu od njih..uh ,voda mipode na usta :D,a i spavati moram !!!

    Smjesa mi je dosla dosta cvrsta ,tako da cu drugi puta probati praviti bez dodatka zelatine jer kiselo vrhnje i cokolada kremu dosta ucvrste !!

    Mozda bi trebalo dodati maaalo limunovog soka ..ma sinoc sam bila prumoran ,ali sam morala ovo da potrosim !!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Picture perfect.Koji sklad boja, a tek ukus je sigurno fanatstican<vrlo kreativno;)

    OdgovoriIzbriši
  5. odlično si se sjetila da ih staviš u papirnate košarice su muffinse, ali koliko vidim to nisu one rebraste, budući su ostali glatki.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo je pravo remek delo, zaista izgleda fenomenalno a sviđa mi se što nema puno šećera. Probaću...

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasno i preslatko!

    Najprije sam se rastužila kad sam vidjela da spominješ želatinu u receptu, a nakon što sam pročitala komentar s veseljem spremam recept!

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako ovo dobro izgleda!A da li je ukusno?????Mogu se samo misliti :(

    OdgovoriIzbriši
  9. Da je u velikom obliku, rekla bi prekrasno, a u malim, memam riječi da opišem ushićenje, jaaako zavodljivi kolači.

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasni su draga,baš su mi apetitni ovako mali..prelijepo..veliki pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.