7. ožu 2012.

Cannelloni s tunom

Ukusan i hranjiv obrok,posluzen uz dosta salate,moze biti divan rucak ili vecera.

_DSC0056


Cannelonni s tunom
umak
40gr maslaca
2 zlice brasna
700ml toplov mlijeka
100gr tvrdog,topivog sira
1 zlica senfa sa sjemenkama

nadjev
500gr ricotta sira
425 gr konzerva tune
svezanj persuna
2 zlice vlasca /luka
1 jaje
svjeze mljeveni biber,soli
svjezi listovi za lazanju ili suhi kupovni cannelloni /tubice

Zagrijati maslac,dodati brasno i mijesajuci ga malo proprziti ,te zaliti tolim mlijekom..mijesati stalno da ne zagori.
Kada se umak zgusnuo,dodati senf i tvrdi sir.
Ostaviti na stranu dok napunite cannellone.

Ja koristim suhe tubice za cannellone ,samo ih napunim mijesavinom

sira,tune(ocijedene od vode ili ulja),persunovog lista i dodam zacine po ukusu.

_DSC0048

U vatrostalnu/keramicnu posudu sipati oko 50ml vode na dno ,pa sloziti napunjene cannellone,zatim preliti bijelim umakom i pokriti folijom.

Peci pokriveno na 180C, 20minuta,zatim otkriti i jos 15-estak minuta peci otkriveno.

Posluziti uz dosta salate.

_DSC0053


**Ovako pripremljeni cannelloni se mogu zamrznuti i posluziti po potrebi kasnije.

Broj komentara: 7:

  1. Divan recept. Podsetila si me na lazanje sa tunjevinom, jelo koje sam često pripremao sa mojom majkom, a koje je vrlo slično ovome. Moram probati ovo tvoje jelo jedan dan, čisto da se podsetim, a i imam neku tunjevinu u ostavi koja mora da se iskoristi.

    Puno pozdrava i sve pohvale!
    Miroslav

    OdgovoriIzbriši
  2. Cannelloni su uvijek divno jelo, bilo mesni, s povrćem ili ovako. Odlična ideja, divno izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super izgleda. Odlična ideja za ručak.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je baš nešto po mom ukusu... na ovome bih mogla živeti :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako volim canelone. Krasno ti je ovo!

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivno jelo,izgleda savršeno,divna ideja:)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.