tijesto
200gr brasna
110gr hladnog maslaca
4 zlice narendanog sira(cheder)
3 zlice hladne vode
1 zlica suhog origana
U procesor staviti brasno,suhi origano,hladni na kockice izrezan maslac i pulsirati da se dobiju mrvice..polako dodavati vodu,stalno pulsirajuci da se formira tijesto.
Dobiveno tijesto formiratiti u disk,zamotati u prozirnu foliju i ostaviti 20-ak minuta u frizider.
Pripremiti fil/NADJEV
5 kom.roma paradajza
(moze i obicni ali je ovaj sladeg okusa)
150gr marinirane fete u kockicama
1 zlicica cesnjaka u granulama
4 zlice maslinovog ulja
2 zlice svjeze sjeckanog bosiljka
1 zlica rendanog parmezana
1 zlica krusnih mrvica
Ohladeno tijesto podijeliti na pola,pa svki dio rastanjiti u krugove oko23cm,zavisi od vas koliko zelite da tijesto bude debelo...
Na svaki krug rasporediti mijesavinu mrvica i parmezana,ali paziti da 2 prsta od kraja tijesto ostane cisto!!
Paradajz isjeci na snite,zatim ga sloziti u krug preko mrvica,tako da se na krajevima preklapaju..odozgo staviti mariniranu fetu i listice bosiljka.
Sada polako dignuti okolo tijesto sve u krug da se formira tart.
Ivice tijesta premazati maslinovim uljem.
Ako zelite pospite tijesto s malo susama i prostalo ulje samo pokapajte po paradajzu.
Servirati uz salatu.
Šareno, mirisno i sigurno jako ukusno.
OdgovoriIzbrišiOvaj tart ti je fenomenalan
OdgovoriIzbrišiObožavam ovakve stvari! Danima bih mogla jesti pizzu ili ovaj tart samo s paradajzom i sirom. Nema bolje klope! Predivno izgleda!
OdgovoriIzbrišiToliko je jednostavno za napraviti a ukusno samo za pozeljeti jos..ovih dana jedem paradajz,patlidzan i tikvice jer ljeto nam je na izmaku i svi pravi mirisi ljeta se sele k vama,a ja imam one "plasticne" za zimu..tako ih mm zove jer nemaju ni okus ni miris.
OdgovoriIzbrišiIzvrsno izgleda, savršen lagani ručak.
OdgovoriIzbrišiJako volim ovakve "stvarčice" :)
OdgovoriIzbrišikrasan!
OdgovoriIzbrišiKako je ovo fino, jako volim takve kombinacije sa testom a jos ima i sira unutra, pa sve lepo ususkano.. jedva cekam sveze povrce, bas sam se uzelela.:))
OdgovoriIzbrišiMeni uz ovo ne bi trebala salata! Predobro!
OdgovoriIzbrišiJoj tako mi se dopadaju ovako rustični bez modle, a ovaj chedar u testu je divan. ja često dodam ruzmarin, ali eto sir nisam dodavala u testo za tart. Čekamo sezonu pravog domaćeg paradajza pa da pravimo.
OdgovoriIzbrišiTvoji tartovi su uvek super,a i čini mi se da voliš da ih praviš.
OdgovoriIzbrišiImaš nagradicu kod mene http://sweetandsalty-irena.blogspot.com/2012/03/pecena-cokoladna-krema-sa-malinama.html