14. ožu 2012.

Govedi gulas

_DSC0060





Govedi gulas

700 gr govedine bez kostiju,
1 glavicaluka,
4 zlice ulja
1 zlica mljevene crvene paprike
soli, po ukusu
1-2 zlice brašna
300ml ukuhane paradajza
(pasirani gusti kuhani paradajz)
150ml vina.


Priprema:

Govede meso bez kostiju od vrata ili plecki izrezati na kocke veličine 3 cm. Luk sitno isjeckati i staviti pirjati na masnocu,pa kada luk pozuti/uvene dodati meso i polagano pirjati u vlastitom soku.

Po potrebi povremeno dodati nekoliko kapi vode i vina. Omeksalom mesu dodati ukuhani paradajz, posuti paprikom, brasnom i nadoliti tekucinom na prekrije meso.

_DSC0056




Pirjati desetak minuta da meso sasvim omeksa i dobijete fini ne previse gust umak/sos.


_DSC0061



Uz gulas posluziti tjesteninu,njoke ili palentu.

Broj komentara: 6:

  1. Savršen ručak,ukusno i jako fino! Jako mi se dopadaju njoki kao prilog gulašu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Taman sve što volim - njoki, gulaš, parmezan i slata. Mljac!

    OdgovoriIzbriši
  3. Gulaš je uvijek pun pogodak! Primamljivo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Divno jelo, još uz domaće njoke, mmmm :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Joooooooooooooooj ovakav ručak najviše volim !!!!!!!

    OdgovoriIzbriši