14. ožu 2012.

Govedi gulas

_DSC0060 

  Govedi gulas 

 700 gr govedine bez kostiju, 
1 glavicaluka, 
4 zlice ulja
 1 zlica mljevene crvene paprike 
soli, po ukusu
 1-2 zlice brašna
 300ml ukuhane paradajza (pasirani gusti kuhani paradajz) 
150ml vina. 

 Priprema: 
 Govede meso bez kostiju od vrata ili plecki izrezati na kocke veličine 3 cm. Luk sitno isjeckati i staviti pirjati na masnocu,pa kada luk pozuti/uvene dodati meso i polagano pirjati u vlastitom soku. Po potrebi povremeno dodati nekoliko kapi vode i vina. Omeksalom mesu dodati ukuhani paradajz, posuti paprikom,

 brasnom i nadoliti tekucinom na prekrije meso.


  _DSC0056
Pirjati desetak minuta da meso sasvim omeksa i dobijete fini ne previse gust umak/sos. _DSC0061 Uz gulas posluziti tjesteninu,njoke ili palentu.

Broj komentara: 6:

  1. Savršen ručak,ukusno i jako fino! Jako mi se dopadaju njoki kao prilog gulašu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Taman sve što volim - njoki, gulaš, parmezan i slata. Mljac!

    OdgovoriIzbriši
  3. Gulaš je uvijek pun pogodak! Primamljivo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Divno jelo, još uz domaće njoke, mmmm :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Joooooooooooooooj ovakav ručak najviše volim !!!!!!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.