Mislim da ove godine nece biti puno spremanja jer su ljudi spojili dobro s korisnim i svako je otisao gdje je mogao,samo sto dalje od kuce i posla,ostali smo mi stariji koji bas nismo ludi za nekim provodima i zelimo si provesti ove praznike u krugu porodice.
Add caption |
Slatki vijenac
600gr brasna
1 zlicica mix zacina(kao za medenjake)
1 zlicica soli
60gr maslaca
200gr secera
20gr svijezeg kvasca
200gr suhih brusnica
100gr cokoladnoh kapljica
370ml toplog mlijeka
2 jaja
Od namirnica u popisu zamijesiti tijesto.
Prvo aktivirati kvasac sa malo toplog mlijeka i brasna ,te zliciom secera.
Aktivirani kvasac dodati u preostalo brasno,zatim dodati otopljeni maslac i blago umucena jaja te preostalo mlijeko...sve zamijeiti u glatko tijesto.
Pokriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom mijestu da uveca volumen.
Nakon sat,dva,koliko treba tijestu da naraste,podijeliti tijesto na dva dijela,svaki dio rastanjiti u obliku "kobasice",zatim isplesti pletenicu,pa je smotati u krug,spojiti krajeve.
Tako staviti na papirom oblozen lim za pecenje..u sredinu staviri uljem premazanu salicu da se vijenac nebi zatvorio.
Pustiti jos nekoliko minuta da tijesto ponovo pocme rasti,premazati zumanjom ili bjelanjkom,te posuti listicima badema.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 200C oko 40 minuta.
Add caption |
Peceni vijenac,izvaditi na resetku da se hladi.
Napraviti preljev od secera i limunovog soka i preliti vijenac odozgo.
Preljev od secera, pravite po zelji da bude gust kako bi se zadrzao na povrini tijesta..na 100gr secera u prahu,dodati malo limunovog soka!
Add caption |
Uskrsnji muffin
370gr brasna
1 zlicica praska za pecivo
200gr suhih brusnica
100gr cokoladnih kapljica
(bijela cokolada)
160ml ulja
250ml vocnog jogurta
2 jaja
180gr secera
limunova korica,malo cimeta
Jednostvano spojiti suhe i mokre sastojke,podijeliti po kosaricama ili kalupima u kojima cete ih pec i.
Peci na 200C oko 25 minuta
Add caption original recept |
Predivno izgleda Mirjana, sve pohvale!
OdgovoriIzbrišiBlagoslovljen Uskrs tebi i tvojoj obitelji.:)
www.zondraart.com
Krasan vijenac!
OdgovoriIzbrišiJa ostajem kuci, i bas se veselim predstojecim praznicima!
Hvala Jasna !
IzbrišiMeni je ukusniji i ljepse izgleda nego hot buns...
Božanstven venac Mirjana. Moja mama pravi sa utisnutim bojenim jajima u vencu. Preliv od šećera je tako jednostavna ideja ali on baš pravi razliku.
OdgovoriIzbrišiPravim ja i tako Jelena,ali moji vole slano tijesto pa da stavim jaje ??!! znas mogu da prohtjevaju :)
IzbrišiVijenac izgleda super, nisam očekivala čokoladu u njemu i zato mi se sviđa. Zdjelice u kojima su muffini su prekrasne!
OdgovoriIzbrišiMa svasta su trazili da se stavlja,sve zavisi tko sta hoce..neke koje sam radila po porudzbini trazile su zele bombone ili ratluk..
IzbrišiPrekrasno izgleda, nema što! A da mi ga netko donese i pokloni, bilo bi još bolje s obzirom da nema tog vijenca zbog kojeg bi ustajala ranom zorom (miješenje, dizanje):))
OdgovoriIzbrišiKada je toplo vrijeme,jako brzo sve ide ..taman bude topao dok se djeca ustanu !
IzbrišiKrasan vjenac, kuća najlijepše miriši za blagdane kada se peće kruh.
OdgovoriIzbrišiU pravu si Petra,nekako se osjeti povezanost ukucana takoder,svi dodu da traze nesto na isto mijesto..interesantno akada se radi svako zuri svojim smjerom..
IzbrišiVijenac oduševljava, prekrasan je, a i muffinići ne zaostaju
OdgovoriIzbrišiStvarno divno izgleda. Mnogo mi se svidja dodatak čokolade. Super ideja!
OdgovoriIzbrišiDraga Mirjana, divno izgleda slatki venac, a i mafini sa cokoladnim kapljicama su mi bas cool, jos uvek se nisam odlucila sta cu praviti ali vam zelim da lepo provedete uskrsnje praznike.:)))
OdgovoriIzbrišiPrekrasan vijenac, pravo uskršnje pecivo! Sretan Uskrs i lijepo se odmorite!
OdgovoriIzbrišiovaj vijenac je sigurno fantstičan ,s mirisom medenjaka a unutra brusnice, čokolada......mljac
OdgovoriIzbriši