Preskoči na glavni sadržaj

Punjena jaja

Add caption


Punjena jaja

Jednostavno hladno predjelo.

Jaja -koliko hocete
kapari,limunova korica+ sok
majoneza
persinov list ili kopar
sol,biber
dimljeni losos

  Jajaj staviti u hladnu vodu,kada pocme voda da kljuca,skloniti jaja poklopiti i ostaviti na stranu tako poklopljene 15 minuta.

Odsuti toplu vodu,sipati hladnu.
Jaja ocistiti od ljuske.
Prerezati po duzini i povaditi zumanjke.
Zumanjcima dodamo navedene sastojke i time punimo bjelanjke.

Ukrasiti po zelji.




**ako zelite da vam zumanjak bude na sredini  kada se skuha jaje..tada prilikom kuhanja,lagano promijesajte nekoliko puta ..ne salim se!!


Add caption


Jos jedna od ideja koja mi se jako svida !!

Slani savici od dimeljenog lososa.

Primjedbe

  1. Čim je u pitanju dimljeni losos, kupljena sam! Prekrasne fotke, kao i uvijek! I odlična ideja za nešto malo drukčije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno izgleda, već dugo nisam radila tako nešto.

    OdgovoriIzbriši
  3. volim punjena jaja, izvrstan način za pripremiti jaja tijekom Uskrsnih blagdana. Krasno izgledaju

    OdgovoriIzbriši
  4. obožavam losos ,jedva čekam recept za savitke!

    OdgovoriIzbriši
  5. I jaja i savici izgledaju fantastično, uljepšaće svaku blagdansku trpezu! Hvala na ideji, bilježim! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasno, iskoristit cu ovu ideju .

    OdgovoriIzbriši
  7. Super ideja i super za poslužiti i počastiti se. Kombinacija sastojaka mi se sviđa i jako je lijepo i dekorativno !

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš sam ih danas radila, u punjena jaja stavljam sve od šunke do rotkvice i tradicionalno ih spremamo ua Uskrs. Lijepa su :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …