30. srp 2016.

Banana bread/kruh

         Do sada mi je ovo jedan od najukusnijih kruhova,pored jednog  bezglutenskog ,koji treba da napisem.
Pogodan je za zamrzavanje,no nema razloga za to ako svi ukucani ponesu da se zaslade ili zamjene dorucak za ovaj kruh i salicu caja/kave,bice taman za dva dana.
Ukusan je i socan....pun je okusa i mirisa  a cokoladni komadici mu zaokruzuju okus i imate osjecaj da je kruh sav od cokoalde :)


Namirnice koje su vam potrebne za ovaj kruh:

4-5 zrelih(sa crnim tockicama)banana
125ml salice kokosovog ulja
60ml salice
125ml maple sirupa ili meda
1zlica prirodnog vanilin extrakta
2 salice pirovog brasna
4 zlice kokosa
1 zlicica sode bikarbone
1zlicica morskog orascica
1 zlicica cimeta
1salica mix orasastih plodova
(badem,orah,ljesnjak)
1 zlica suncokretovih sjemenki
1zlica bundevinih sjemenki
100g tamne cokolade,isjeckane na komadice

     Zagrijati rernu na 200C

U dublju posudu staviti banane,,kokosovo ulje,med,vaniliju i blendati da postane glatka smjesa.

sada dodati brasno,kokos,sodu i ostale zacine,promijesati i na kraju dodati isjeckane orasaste plodove,sjemenke i cokoladne komadice.

Sve skupa rucno promijesati,zatim sipati u papirom za pecenje oblozen kalup ili ako imate silikonski kalup ,tada samo sipate ovu smjesu i poravnajte.
ako zelite jednu banan mozete sacuvati i isjeci dijagonalno pa je kao dekoraciju staviti po povrsini kruha.


Peci na 200C u predhodno ugrijanopj rerni oko 50 minuta.
Prohladiti u kalupu,zatim izvaditi i ohladiti kompletno.



Nema komentara:

Objavi komentar