22. srp 2016.

Ljesnjak Friands

         Fini,ukusni i mekani kolacici od bjelanjaka,ljesnjaka i visanja,a moze i bilo koje drugo voce sto vi volite.






Potrebne namirnice:

8 bjelanjaka,sobne temperature
250g neslanog maslaca
200g secera u prahu
150g mljevenog ljesnjaka
50g grub lomljenog ljesnja
visnje,po potrebi
100g brasna

   Ljesnjaka,malo ispeci u rerni i skinuti im kozicu..samljeti ih ali ostaviti malo za posi odozgo.
Malsac otopiti i prohladiti.
Bjelanjke ulupati u snijeg.
Brains prosijati u zdjelu i dodati mljevene ljesnajke i secer u prahu.

u snijeg od bjelanjaka dodati otopljen maslac i rucno metlicom za mucenje izmijesati.
donate she sastojke i na isti nacin spojiti.
dobivenu smjesu staviti u kalup  za mafenske ili neke male kalupice.
Na sredinu suavity visnu-dvije i posuti grubo lomljenim ljesnajacima.
 Peci na 200C oko 35 minuta.


Bilo bi dobro kada bi svako prilagodio vrijeme pecenja prema svojoj rerni.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.