1. lis 2009.

Salata od sparoga,sira i paradajza




Ljepota i ukus ove salate mora se zabiljeziti...

Potrebno je
2 zlice bijelog vinskog octa
3 zlice maslinovog ulja
1/2 male zlicice senfa(Dijon)
sol,biber,po potrebi

125gr cream sira(Philadeldhija)
125gr manjih paradajzica(moze roma)
oko400gr sparoga


Cream sir isjeci pazljivo na kockice,paradjzice,prepoloviti.
Staviti u tepsiju,oblozenu papirom za pecenje,poprskati sa mjesavinom ulja,octa i senfa,pa staviti peci na 180C,15-20minuta.

Sparoge kratko skuhati(blansirati)u vodi,pa ih brzo staviti u ledenu vodu,
da bi sacuvale svoju boju!!



Na tanjur sloziti sparoge,preko sir i paradajz,pa preliti umakom od octa,ulja i senfa.
posluziti u domaci kruh i vino !!

1 komentar: