29. ruj 2009.
Orahov slozenac
Rano sam napustila moju rodnu Slavoniju,
ali jos uvijek volim da za posebne goste,za Blagdane,
rodendane,napravim poslastice,kakve mi Slavonci volimo !!!!:)
Biskvit
- 5 jaja
- 150gr secera
- 5 zlica vode
- 3 zlice mljevenog keksa(petit,plazma,..)
- rum-po zelji
- 5 zlica brasna
- 150gr oraha
- 1 list oblatne
Krema I
- 4 zumanjka
- 200gr secera u prahu
- 250gr maslaca
- malo limunovog soka
Krema II
- 200gr oraha
- 4 vanilin secera
- 150gr secera
- 5-6 zlica vrelog mlijeka
cokoladna glazura
- 100gr cokolade 1-2 zlice ulja
Biskvit:
Bijelanjke i secer utuci u cvrs snijeg,dodati
zumanjke,vodu,keks,par kapi ruma,brasno i orahe.
Ispeci biskvit na 180C,oko 25 minuta.
List oblatne premazati KREMOM I ,pa staviti biskvit,
zatim ga premazati KREMOM II,premazati tankim slojem
marmelade,pa preliti cokoladom.
Krema I
zumanjke sa secerom u prahu gusto ukuhati na pari.
U ohladeno dodati pjenasto izraden maslac.
Krema II
Mljevene orahe i obje vrste secera preliti sa par
(5-6) kasika vrelog mlijeka,ali da ne bude rijetko !
Cokoladna glazura
Otopiti cokoladu na pari,dodati ulje i preliti kolac .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ovo je jedan od onih nasih pravih, domacih, zasitnih kolaca. Bas bi se sada rado posluzila, sigurno se topi u ustima.
OdgovoriIzbrišiOvo je stvarno divan i kvalitetan kolač!
OdgovoriIzbrišiPrekrasno izgleda, mislim da sam upravo takav recept prije nekoliko dana negdje označila da isprobam :)
OdgovoriIzbrišiBaš mi se ovo sviđa! Volim izdašne kolače.
OdgovoriIzbrišipredivan je!!!
OdgovoriIzbriši