Nadjev
2 zlice ulja
1 glavica luka
200gr gljiva
1 casa svijezih prezli
1/4 case suhog paradajza(
iz ulja)
2 cesnja cesnjaka
1/4 case sjeckanog
persuna
Rolat
60gr maslaca
1/3 case brasna
1 casa toplog mlijeka
4 jaja(odvojiti)
1/2 case rendanog
parmezana
-
Priprema
Na ulju dinstati luk,dodati isjeckane gljive,
prodinstati 5 minuta i skloniti u stranu.
Dodati prezlu(od svjezeg kruha),zacine:soli,bibera,..
persun,isjeckani paradajz.
Pripremiti lim za rolat!
obloziti papirom za pecenje
-
U serpi otopiti maslac,dodati brasno,pa prziti do
zlatno-zute boje,paziti da ne zagori !!
Sipati toplo mlijeko i brzo zicom ili kuhacom mijesati...
dodati zacine po ukusu,parmezan i zumanjke.
-
Od bjelanjaka napraviti snijeg i laganim pokretima zice ili kuhace dodavati u "besamel'.
Sve sjediniti i istresti u pripremljeni pleh,poravnati,pa staviti peci
Pecen rolat saviti i ostabiti da se prohladfi,zatim odmotati i nadjenuti...posluzi!
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.