23. ruj 2009.

Tikvice




Sastojci


 5 tikvica(srednje velicine)
 2 cenja cesnjaka
 2 zlice maslinovog ulja
 +

 oko30 cherry paradajzica(prepoloviti,ako su veliki)
 4 zlice mrvica
 250gr sira(koji se topi)
 sol biber-po potrebi,svjezi listovi bosiljka

Priprema

Tikvice,oprati,posusiti i presjeci ,po duzini.

Izvaditi zlicicom meso tikvice,staviti ga u podmazanu posudu za pecenje,tj,posudu u kojoj ce se peci tikvice.

Posuda mora biti dovoljno velika, da sve tikvice stanu u nju!!

Izdubljene tikvice premazati mjesavinom ulja i sitno sjeckanog cesnjaka.
Poslagati cherry paradajzice,malo udaljiti jedan od drugoga






posuti mrvicama i malo nakapati maslinovog ulja preko,pa
ih staviti
peci na 200C oko 30 minuta u predhodno zagrijanu rernu !!


izvaditi iz rerne,poslagati ,na kocke izrezan sir
posoliti,popapriti i ponovo zapeci oko 10 minuta,tj.dok se sir ne otopi.
Posluziti toplo!!

3 komentara:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.