20. ruj 2009.
Punjeni svinjski file
Potrebno je:
- 1kg svinjskog filea
- 200gr spinata
- 100gr mrkve
- 100gr svjezeg sira
- 2cenja cesnjaka
- 1jaje
- ulje,soli bibera-po potrebi
- senf+ulje
Priprema
Meso ocistiti i premazati senfon i preliti uljem
ostaviti preko noci u hladnjak !!
Istuci meso baticem za meso(napraviti sniclu)
Mrkvu skuhati i isjeci na stapice.
tikvicu,proprziti(ako je imamo)
Spinat dobro ocijediti(bilo da je svjezi
ili odmrznuti),pa dodati sir,jaje i zacine.
Ovom smjesom puniti filete
Zatim ih povezati kuhinjskim koncem(cackalicama)
i zapeci sa svih strana ih sloziti u pleh i ispeci u rerni,do kraja
Peci ,prekrivene folijom na 200c oko 40minuta.
Izvaditi ih na tacnu i ponovo prekriti
folijom i pustiti da odmore 5minuta.
U meduvremenu,procijediti sok od pecenja
umanju serpicu,dodati vode ako treba,pa
pustiti da zakuha,a u salicu staviti 1 zlicu gustuna,
razrijediti sa malo vode i sipati u sok,
napraviti UMAK.
Rolatu skinuti konac/cackalice,isjeci u komadice
servirati na tanjur,pa preliti sokom/umakom!
Prijatno!
Posluživanje
posluziti uz salatu ili pire krumpir…
..ako zelite da umak bude tamniji,dodajte malo govede koce za juhu!!
..moze se dodati pecena tikvica,rezana po duzini,malo perepecena !!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
mmmm...prefino... jako volim ovakva jela... super izgleda...
OdgovoriIzbrišisavrseno izgleda!!!!
OdgovoriIzbrišiovo izgleda fantastično, samo moji bi zelenjavu svu izbacili :(
OdgovoriIzbrišimmm...stvarno izgleda lijepo
OdgovoriIzbriši