20. ruj 2009.

Punjeni svinjski file



Potrebno je:
- 1kg svinjskog filea
- 200gr spinata
- 100gr mrkve
- 100gr svjezeg sira
- 2cenja cesnjaka
- 1jaje
- ulje,soli bibera-po potrebi
- senf+ulje
Priprema
Meso ocistiti i premazati senfon i preliti uljem
ostaviti preko noci u hladnjak !!
Istuci meso baticem za meso(napraviti sniclu)

Mrkvu skuhati i isjeci na stapice.
tikvicu,proprziti(ako je imamo)

Spinat dobro ocijediti(bilo da je svjezi
ili odmrznuti),pa dodati sir,jaje i zacine.

Ovom smjesom puniti filete
Zatim ih povezati kuhinjskim koncem(cackalicama)

i zapeci sa svih strana ih sloziti u pleh i ispeci u rerni,do kraja

Peci ,prekrivene folijom na 200c oko 40minuta.
Izvaditi ih na tacnu i ponovo prekriti

folijom i pustiti da odmore 5minuta.

U meduvremenu,procijediti sok od pecenja
umanju serpicu,dodati vode ako treba,pa

pustiti da zakuha,a u salicu staviti 1 zlicu gustuna,
razrijediti sa malo vode i sipati u sok,
napraviti UMAK.

Rolatu skinuti konac/cackalice,isjeci u komadice
servirati na tanjur,pa preliti sokom/umakom!

Prijatno!

Posluživanje
posluziti uz salatu ili pire krumpir…
..ako zelite da umak bude tamniji,dodajte malo govede koce za juhu!!
..moze se dodati pecena tikvica,rezana po duzini,malo perepecena !!

4 komentara:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.