5. ruj 2009.

Francuska focaccia

Veliki smo ljubitelji tijesta.Svakodnevno se iz moje kuhinje siri miris pecenog kruha,peciva,pita ili pogace....



-
450gr brasna
-
1 vrecica suhog kvasca
-
375ml mlake vode+(po potrebi)
-
50gr crnih maslina(isjeckati)
-
1 zlicicu soli +secer
-
2 zlice maslinovog ulja
-
ruzmarin


Priprema
Sve sastojke staviti u dublju zdjelu izamijesiti tijesto.
Pokriti prozirnom folijom i ostaviti na toplommijestu,da se volumen kruha uveca.
Istresti tijesto na radnu povrsinu,pa napraviti4 komada tijesta/kao lepinje.
Razvaljati ovalno svaku lepinjicu,pa zarezati kao listUkrasene,sve 4 staviti na plehove za pecenje.
Zagrijati rernu na 250c,staviti posudu sa vodomna dno rerne(isparavanje vode,cini koricu hrskavom)Svaki kruh premazati sa maslinovim uljemposutu sa ruzmarinom i krupnom morskom soliPeci oko 25 minuta

1 komentar:

  1. Draga Mirjana,pravila sam i vrlo sam zadovoljna!Hvala!
    http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/2011/05/fougasse.html

    OdgovoriIzbriši