6. ruj 2009.
Orah-brownie paj
tijesto
180gr brasna
100gr maslaca
1jaje
2-3 zlice hladne vode
BROWNIE,potrebnoje:
125gr maslaca
125gr tamne cokolade(70% coco)
3jaja
250gr secera
1/2 case brasna(250ml)
1 casa(cup) krupnije sjeckanih orah
cokoladni umak
200gr cokolade(tamne)
3/4 case vrhnja za kuhanje
Priprema
Sve namirnice za tijesto staviti u zdjelu i rukamaizraditi glatko tijesto.
(moze multipraktik!)
Tijestom obloziti kalup za paj,koji ima promjer 18ili 20 cm,pa staviti u
frizider na 10min.
Tijesto prekriti papirom za pecenje,popunitisa suhom rizom ili grahom i
staviti peci u predhodno zagrijanu pecnicu190C oko 10 minuta,zatim skloniti
papire sa dodacim(grah)i jos peci dok dobije rumenuboju,oko 10 minuta.
Ohladiti tijesto,pa sipati brownie,koji smo uradili ovako:
Otopiti cikoladu i maslac na pari,kada je mlako dodati jaja,secer,umutiti.
Na kraju dodati brasno i malo extrakta vanilije(ako imate)te jos mutiti da se namirnice povezu.
Sipati u kalup i staviti peci na 160C oko 40 minuta.
Nemojte ga presusiti!!
Servirati sa cokoladnim prelivom i sladoledom !!
COKOLADNI UMAK
200gr tamne cokolade
3/4 case(cup) vrhnja za kuhanje
Staviti u posudu,pa nad parom otopiti.
Mijesati dok se ne napravi fini umak kojimprelijemo kolac kad serviramo !
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ovo krasno izgleda, samo ne znam šta to znači brownie?
OdgovoriIzbrišibrownie,je ustvari cokoladni kolac,koji se u ovom slucaju pece u tijestu(paj) !!:)
OdgovoriIzbrišiOvo mi je odlično!
OdgovoriIzbriši