Preskoči na glavni sadržaj

Trobojni trokutici




Trobojni su jer ih je Snjezana tako napravila,a ja se zaljubila u njih na prvi pogled :)
Svi u porodici volimo okus kokosa u kolacima,a kako su vrucine i nije vrijeme da se puno radi oko sporeta,tada oni dolaze na red,kao divna,jednostavna i nadasve ukusna poslastica!!
Da se razumijemo,ukusna za kokosoljubce !! :)

Iz toga razloga "sarici" su presli u "trokutice",jer sam ih radila onako kako meni vise odgovara !!
Za ovu poslasticu Vam je potrebno:

600gr kokosa
200gr šecera u prahu
250gr mlijeka u prahu
3 dcl vrelog mlijeka

za bojenje smjese,jos trebate:
1 žlicu kakaa
2 žlice ruma
1/2 bocice ekstrata od jagode za boju i okus
200gr cokolade za kuhanje,2 zlice ulja

Zatim uradite ovako:

Sve suhe sastojke izmiješati u zdjeli pa preliti vrelim mlijekom
Dobro zamijesiti da se dobije fina smjesa,koju cete
podijeliti na tri jednaka dijela.
Jedan dio ostaviti bijeli, u drugi dodati prosijani kakao i rum,
a u treci dio dodati ekstrat jagode.

Kalup za trokutice obloziti prozirnom folijom i naizmijenicno redati smjesu,bijelu,cokoladnu,rozu ili kako vi volite.

Foliju koja je bila preko kalupa,sada je prklopite po vrhu trokutica i
ostavite na hladno mijesto da se stegne .

Smijesa je jako fina za oblikovanje i mozete cak praviti i kuglice !!



U meduvremenu stavite cokoladu u zdjelicu i otopite nad parom.

Ohladene trokutice izvaditi iz kalupa ,zajedno sa prozirnom folijom,koju sada odstranite(bacite),a trokutice prelijete otopljenom cokoladom!!
Morate raditi brzo,jer se cokolada jako brzo steze,zbog hladnog kolaca.

Rezati cokoladne trokutice i posluziti !!

Primjedbe

  1. Prekrasno. Probala sam praviti šariće (s Coolke), ali mi nisu dobro uspjeli, uopće se nisu htjeli povezati. Ali ovako u obliku kuglica izgledaju savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prelepa je. A kako su tek raznobojne bombice zanimljive :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Slavonka,samo si trebal da ih prelijes cokoladom,i u tom obliku su fini,ja ih nisam tako pravila pa ne znam zasto su se odvajali ??

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti na ovako prekrasnoj prezentaciji !!
    Ovo su oblici koji mi jako sviđaju, trokutićima si me posebno oduševila, kuglice su prekrasne ali trokutići su me posebno osvojili..
    Slavonka, valjak se može raditi u više djelova pa spajati, kad se dobro pričvrste jedan uz drugi i svi zajedno malo valjaju nema šanse da se odvoje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas su slatki i dekorativni. Slike su ti prekrasne :-)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …