20. tra 2010.

Frittata od lososa i sparoga




Lagana vecera,a puno puta kasni dorucak !!

Sastojci
2zlice maslinovog ulja
1 glavica luka
3-4 veca krompira
1 svezanj sparoga
200gr dimljenog lososa
60gr kozjeg feta sira
6 jaja
100ml vrhnja za kuhanje(moze mlijeko)

Priprema
Krompir skuhati,ali ne prekuhati!
Pustiti da se ohladi.

U meduvremenu isjeckati luk i isprziti do “karamel’boje.
Isjeci na snite i poslagati u posudu u kojoj cete praviti fritattu.
Za ovu kolicinu je potrebna od 2 litre.

Preko krompira ja sam posula karamelizovani luk,zatim sparoge
(treba ih blanzirati)i odozgo poslagala losos.
Prelila umucenim jajima i vrhnjem,u koje sam dodala malo bibera i malu
zlicicu Vegete



Staviti peci u zagrijanu pecnicu na 180C i peci oko 40 minuta,da fino porumeni .

Peceno servirati uz sezonsku salatu.

2 komentara:

  1. Ej, dobra ideja, pogotvo sada za sezonu šparoga!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo djeluje tako nježno i fino! Baš fini sklad boja i okusa! Jako mi se sviđa! :)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.