13. tra 2010.

Anzac keksici









Sastojci

1 casa zobenih pahuljica
1 casa brasna
3/4 case sitnijeg secera
1/2 case kokosa
125gr maslaca
1/4 case golden syrup(moze med)
1/2 zlicice sode bikarbone
1 casa cokoladnih komadica(choc-bits)

Priprema

Zagrijati rernu na 160C
U zdjelu staviti:
zobene pahuljice,secer,kokos,brasno.
U serpici otopiti maslac,golden syrup ili (med),pa kada se otopi,dodati sodu bikarbonu i mijesati da se pojave mjehurici.
tom smijesom zaliti suhe namirnice u zdjeli.

Dobro izmijesati,pustiti malo da se prohladi,pa dodati cokolane komadice.
Sve skupa promijesati i zlicom stavljati hrpice na lim koji smo pripremili
(stavili papir za pecenje) za kolacice.

Zlicicom malo pritisnuti hrpicu i staviti peci na 160C,oko 10-15 minuta!!



Mora se paziti da ima dovoljno mijesta izmedu hrpica (kolacica)jer ce se
pecenjem rasiriti.

kolacici moraju biti mekani kada ih izvadite iz rerne,a hladenjem ce postati cvrsci !!

Posluživanje




Kolacici se mogu cuvati u hermeticki zatvorenoj kutiji do 4 dana .

3 komentara:

  1. Stvarno odlično izgledaju, a vjerujem da su dobri i sigurna da bi moji guštali! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako volim keksiće,sastojci za ove tvoje su super.Probaću ih!

    OdgovoriIzbriši
  3. Eh, da, blizi se Anzac day :-)
    Odlicno su ti ispali. I slika je jako lijepa.

    OdgovoriIzbriši