2. lip 2010.

Tiramisu torta

 
Posted by Picasa


Pravim na sve nacine koje znam,s vocem ,bez voca,u obliku torte,snita,a posebno su omiljeni u casi.
Ovu tortu pravim kad nemam piskote,tako da uvijek dobro dode,ako imate zapisan biskvit koji nije tesko napraviti.
Najbolje je peci u velikom limunu od elektricnog sporeta,ja se snalazim kako znam.

Biskvit:
6 jaja
220gr secera
340gr brasna+1prasak za pecivo
70gr gustina
4zlice instant kave
300ml vrele vode
4 zlice likera od kave
750gr mascarpone sira(philadelphija)
100gr secera u prahu
600ml slatkog vrhnja

Zagrijati pecnicu na 180C.
Pripremiti lim u kojem cete peci biskvit,staviti papir za pecenje.
U vecu zdjelu staviti jaja(ne treba razdvajati,dodati pola kolicine secera,a ostatak dodavati uz mixanje.
mutiti jaja dok se ne zapjene i secer sav istopi.
rucno umijesati brasno koje 2x prosijete,prije nego dodate u jaja.
sve lijepo istresti u lim,poravnati i staviti peci.

Peci oko 25 minuta,a mozda i manje,znate otprilike svoju rernu kako pece !!

Pecen preokrenuti na papir za pecenje koji smo posuli s malo secera!Pustiti da se biskvit ohladi.

U meduvremenu otopiti kavu u vreloj vodi,dodati liker od kave.

U zdjeli umutiti mascarpone(sir koji imate)i secer u prahu,dodati vrhnje i dalje mutiti ,dok se ne poveze sir i vrhnje.
Dodati 2 zlice kave (od one otopljene)ikrema je gotova.
ako zelite sladu kremu,dodajte u sir jos secera u prahu.

Biskvitu obrezite stranice,prepolovite vertikalno,zatim svaku polovicu horizontalno,tako da dobijte 4 lista biskvita.

 
Posted by Picasa


Slozite prvi biskvit na tacnu ,na kojoj ce biti torta,nakvasite s otopinom kave,premazite kremom od sira i sve tako dok se sve ne utrosi.
Tortu ukrasite po zelji!!

svakako da se moze peci i u okrugloj formi!!!!!

 
Posted by Picasa

4 komentara:

  1. Ja obozavam toramisu i nikako da ga napravim sa voćem da probam tu kombinaciju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Možeš misliti da ga još nikada nisam pravila. Kod tebe mi sve zvuči jednostavno i lako tako da ću se morati upustiti u tu avanturu!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je izvrsno. Probacu u ove vrele dane!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.