7. stu 2010.

Polpete/fasirane snicle




Nista novo,samo jos jedan nacin kako posluziti vec tako poznate polpete ili bolje znani naziv Fasirane snisle.

Njih uvijek radim po zelji i onako kako mi se tog trenutka jedu.
Pogodne su sutradan za sendvic i to samo ako ima paradajz sos,ma salim se mogu sa svime sto pozelite,ali to moji juniori tako vole !!



Radene su od mijesanog mljevenog mesa uz dodatak starog kruha nakvasenom u mlijeku ,pa iscijenenom od tekucine,malo persunovog lista,parmezan sira,manja glavica luka,jaje i zacini soli i bibera...i jos nesto ako se sjetite !!




Uz njih volimo paradajz sos koji zaista koristim za sve !!
Divnog je okusa,tako da ne trebam puno da se razmisljam ,a prihvacen je u porodici,sto je meni itekako vazno,jer nije samo da napravim hranu,volim da vidim kada se ta hrana i pojede..

PARADAJZ SOS/UMAK

8 zlica maslinovog ulja
2 cenja cesnjaka/bijelog luka
1 zlica origana
1 zlica bosiljka
800gr svjezeg paradajza ILI iz konzerve
1 glavica luka
1 zeleni dio(pero,drska)celera
morka so,svjeze mljeveni crni biber
1 zlica secera

Priprema
Na ulju dinstati sitno isjeckani luk,pa kada pocme mijenjati boju,
dodati sitno sjeckan celer,prziti par minuta,pa dodati cesnjak,
prziti 1 minut,zatim dodati paradajz,...
smanjiti temperaturu,te pustiti da polako kuha.

Dodati zacine i secer!

3 komentara:

  1. Od djetinjstva pa evo do danas faširane šnicle su moje nejdraže mesno jelo! Ja ti inače od sveg mesa najviše volim faširano:))
    Izvrsna kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jedno od meni najdražih jela, bravo!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. odlični faširanci, u tvojoj izvedbi kao i uvijek predobro izgledaju !!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.