21. stu 2010.

U nedostatku kruha

_DSC2196

Nisam ja nikada bez kruha.
U zamrzivacu MORA biti barem jedan kruh,jer to sam ja,koja se uvijek plasi da cemo ostati gladni ako nema kruha !!!
evo jedne brze verzije mirisnih pogacica koje mogu da se jedu uz sataras,meso sa rostiul;ja,corbe,uz toplu salatu,kao sto sam ja danas uzivala !!!:)

BRZE POGACICE OD RUZMARINA I CESNJAKA

Potrebno je
- 1+ 1/4 casa brasna
- 1 zlicica praska za pecivo
- 2 cenja cesnjaka
- 1/4 casa maslinovog ulja
- 1/2 casa tople vode
-1/4 case sjeckanog ruzmarina
- ljute papricice,ako volite

casa=250ml

PripremaBrasno sa praskom za pecivo prosijati

U zdjelu,pa dodati ulje i topolu vodu.
Dodati isjeckan ruzmarin i protisnut cesnjak
(cesnjak mozete isjeckati).

Zamjesit mekano tijesto,
Staviti na radnu povrsinu,pa napraviti
4 pogacice,koje stavimo peci gril ili tavu

2010-11-22 001

Peci pogacice oko 3 minuta sa svake strane.

Jesti ih dok su tople.

Ja sam ih jela sa meni jako ukusnom toplom salatom od


mahuna,sparoga i paradajza,bosiljka,sve to okupano u maslacu na kojem se przio cenj cesnjaka !!

Broj komentara: 13:

  1. I ja uvijek imam kruh u zamrzivaču, ali ovo je odlična ideja i otvara puno mogućnosti. Oduševljena sam! I salata je mrak, stvarno si super skombinirala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Fantastična ideja,oduševljena sam!!!
    Bravoo!

    Veliki pozdrav,Zondra Art

    OdgovoriIzbriši
  3. E ovo me oduševljava, samo što nemam grill, a tako krasne šare se ne mogu dobiti u tiganju. Sjajno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Prefino, volim ovakve stvarcice a fotke su carobne :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Oh,ja sam mislila da samo ja volim ovakve stvari...naime bila sam sama kuci i nije mi se dalo nista spremati,mislim onako kuhati.
    Ovo mi je dobro doslo i bas fino sjelo.
    Povrce se moze zagrijati i na maslinovom ulju ili ga napraviti kao hladnu salatu..ako je paradajz slatkastog okusa,bilo bi dobro dodati balsamico octa/sirceta,moj paradajz je bio kiselkas,pa nisam nista dodala ,on mi je upotpunio kiselkast okus!!!
    Ne znam da li kod nas postoji samodizajuce brasno,ako ima ,tada mozete koristiti to brasno i izostaviti prasak za pecivo!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično, odličnoooo! brzo gotovo, ne treba 500 sati dizanja, miješenja i slično, a peče se "posno", bez ulja, što je isto super. Kao i začini. Obavezno bilježim i radim! Hvala na ovom receptu!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo je fantastično, meni često fali kruha a nemam mjesta u zamrzivaču za njega. Mogu zamisliti moga Zlaju i kruh iz zamrzivača:)) Samo bi rekao:a-a
    Salata savršna baš volim tako jednostavne stvari!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ajoj ovo je predivno! Danas dovlacim rostilj iz podruma i pravim trostruku meru :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Brzo, jednostavno i odlicno... pa ko ih ne bi voleo :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jako lijepo, ja nisam ljubitelj kruha ali zato obožavam ovakve pogačice. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. odlične pogačice , a kada ih ti napraviš kao i sve ostalo predivno izgledaju !! Moram priznati da mi se i salata uz koju si ih jela jako sviđa. Odlično !

    OdgovoriIzbriši
  12. Hvala Branka!!ja mahune obozavam,moji jedu jednom i gotovo,no uvijek kupim vise ,fino ih skuham i napravim salatu koja moze stajkati u frizideru i do 5 dana..polako gustam !!!:)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.