1. pro 2010.

Hrana i ja !!

Pa sta ce drugo kod mene biti !!
Ja sam stvarno svaki dan u pripremi jela..znam svi to radimo.
Ovaj sam blog osmislila tako da u njemu napisem sve sto mi se od isprobane hrane svidjelo,za sta su moji dali prolaz,a to znaci da ce se i ubuduce nalaziti na nasem stolu.
Neka ostane zapisano ....

_DSC2420

NATASINA PITA

tijesto mi se jaaaako svida!! drugi puta cu pokusati mijesati dvije vrste brasna ,jer nam je iz zdrasvenih razloga zabranjeno bijelo brasno :(


_DSC2415

Nadjev sam stavila od sira i suhog vrata i bilo je divno,no ja volim poriluk i pravicu dvije manje,sto ce biti zadovoljstvo za cijelu porodicu,da se nebi nosici dizali gore ka nebu !!:)


2010-12-01 001


ROLADICE OD ORAHA

Divan i zasigurno bolji ZA MENEod baklave ,jer nije toliko slatko i ustvari me odusevio nadjev koji jako volim..za moje necu nista reci ,osim da su mi ostavili samo par njih da slikam :(..sve su pojeli ,ne pitajte me nista !

_DSC2382

Zabrljala sam pecenje ,tj.slaganje,nisam ih dovoljno razdvojila..obavezno razdvojiti kako bi se fino sve okolo ispekle i lijpo porumenile !!
Uzivajte :)

Pitale ste me gdje radim i da li je kuhinja velika ??
Evo u par slicica sam pokusala da vam docaram moje radno mijesto !!;)




Kada budem bila u mogucnosti,slikacu malo iznutra pa dodati slike !!:)
Evo jedne slike sa bozicne proslave !!

2010-12-23 001

Broj komentara: 16:

  1. Hayırlı sabahlar. Çok güzel,çok leziz ve iştah açıcı olmuş ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Mirjana, videla sam na Flicker-u sličicu juče i baš si ekspeditivna. Natašine pite su boli glava. Jesi li probala brzi burek sa njenog bloga? Da umreš koliko je dobar!
    Ova kuhinja izgleda predobro, baš profesionalno. Ne znam da li je u tvom vlasništvu ili ne, ali ukoliko nije hitno treba da otvoriš svoj lični biznis, restoran ili dostavu. Takva hrana zaslužuje potpis jednog šefa!

    OdgovoriIzbriši
  3. Eh,Jelena,da sam ovdje dosla prije 40-ak godina ili da imam dobru financijsku zaledinu,bila bi to druga prica,ovako ...zadovoljna sam i sa ovim,nije kuhinja u mom vlasnistvu nego je vlasnik Italijan,koji je roden ovdje ,a biznis mu ostao od pradjedova :)kao sto sam rekla prije smo bili staracko dom,a sada novootvoreno je Penzionerski dom..malo skuplje,luxuznije...zadovoljna sam,a znaju da postuju i cijene moj rad !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ah,teta Mirjana...Kuhate predobro,a radno mjesto vas koliko vidim i prati u tome.Joj,ja više to ne mogu gledati...gladna sam...jako...bježim!

    OdgovoriIzbriši
  5. Zaista dobra pita, nemam reči, a i vama sve ide od ruke.

    OdgovoriIzbriši
  6. Radno mjesto ti je stvarno prava profi kuhinja!
    Blago onima kojima ti kuhaš, prava si čarobnica!
    Pita izgleda prekrasno i rado bih sada jedan komadić:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Fantastično, dtaga Mirjana. Mislim da će mi večeras ova pita biti na repertoaru! A, baklavice, roladice su izvrsne! Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  8. Super Mirjana i recepti a takodje radno mesto...Pozdrav i jos jednom havala za nagradu.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ova Natasina pita mi je isto zapala za oko, i volela bih da je napravim jedan dan...a i rolnice sa orasima divno izgledaju, ma ti znas da ja volim tvoje fotke, uvek je sve lepo servirano sa nekim zanimljivim detaljcicem na tanjiru ili u pozadini!;)))
    Kuhinja deluje vrlo profi, uredno, znam da ovaj tvoj posao nije lak ali puno znaci kada vlasnik ume da prepozna trud koji je ulozen i naravno, da to ceni!:)) puno te pozdravljam...

    OdgovoriIzbriši
  10. Znao sam Mirjana, da se nesto oko hrane bavis jer imas lepe recepte, lepo uredjeno sa ukusom, super. Pozdrav...

    OdgovoriIzbriši
  11. Pita i roladice su pripremljene vrhunski kao i uvijek kada ti nešto pripremaš. Ne čudi me što ti je jedva ostalo nalo za slikanje :)
    Lijepo je što si nam prezentirala tvoje radno mjesto, ovu profi kuhinju koja mi odlično izgleda , a odmah sam primjetila kako je uredna, čista, lijepi prostor za kreaciju i pripremu hrane. A još mi je ljepše i draže čuti da si zadovoljna što ovdje radiš i da se tvoj rad cijeni !

    OdgovoriIzbriši
  12. I ja sam snimila ovu Natasinu pitu, deluje izvrsno a i tvoj fil mi se bas dopada!
    Pitice izgledaju savrseno!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Eh moja Branka,zuljeve dobijemo na ruke od silnog pranja i glancanja ,ali je lijepo na kraju vidjeti kako se sija !!!sa zadovoljstvom zatvoriti vrata iza sebe jer znas da si ucinila nesto sto te cini zadovoljnom !!
    Mihaela,ja sam opet zapela za tvoj Rafaelo,ali dok se ja smislim moji pojedu napolitanke koje bas ne kupujem pa oni iz znatizelje jedu,za divno cudo jako puno Krasovih proizvoda ima u trgovinama !!!pa ce valjda jednog dana i kod mene doci na red da se isprobaju!!:)

    OdgovoriIzbriši
  14. E, samo da znaš koliko si me razveselila što si postavila pitu na svom blogu! :)

    One rolice sa orasima izgledaju super! Ne mogu da se sjetim kako se zvala baklava koja se motala tako. Mama ju je nekad pravila kada smo bili mali, ali ja je tad nisam voljela jer mi je "smrdila" na cimet :))))

    Što se tiče tvog radnog mjesta.. zavidim ti! :))) I baš mi je drago što se cijeni tvoj rad, jer ti si žena sa zlatnim rukama (i divnim fotkama) :))))

    Ljubac ko kuća!!! :**************

    OdgovoriIzbriši
  15. Ajme Mirjana, noćas si me uništila elektronskim putem. Ona fotka u kolažu sa naboranom površinom pite baca me u trans! Sve prekrasno napraavljeno. Kuhinja ti krasno izgleda i iako smo sve svjesne koliko je to zahtjevan i naporan posao, vjerujem da ti je u takvoj kuhinji ipak vrlo ugodno raditi! :)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.