18. sij 2011.

Dimljeni losos

_DSC0173 Jos nisam zavrsila sa proslavama i pripremama kolaca,ali necu o kolacima.. sparina nas gusi,ali stomacici ne mogu biti prazni,pa pored svih kolacica i krema,odlucili smo se za jedan fin ,lagan obrok. Meni je bas bilo odlicno,a i moj muz kaze:"Kako nisam riboljubac,ovo mi je bilo super"!! Pa evo sta je to bilo super!!:) Sastojci: 4 zlice maslinovog ulja 45ml limunovog soka 1mali luk(ljubicasti) 2 zlicice cijelih kapara 350gr dimljenog lososa 1 zlica persunovog lista(sjeckan) biber, po potrebi U staklenu zdjelu pomijesati: ulje, limunov sok, luk, persun ,kapare, pa ostaviti na stranu. Na tanjur za serviranje, sloziti ,tanko izrezan losos. Preliti umak preko lososa i jos po zelji dodati persunovog lista, bibera i kapara. _DSC0179 Posluziti uz casu dobrog vina…. Ostalo mi je nekoliko komadica lososa,pa sam jednostavno ,stavila izmedu fileta ribe koju sam pekla.Malo svjeze mljevenog bibera,sasvim malo soli,limun,maslinovo ulje i poneka svjeza zacinska travcica..pokriti folijom i staviti u zagrijanu rernu ,200C,oko 25 minuta...uz to sam dodala malo slanog krumpira i salatu !! _DSC0222 Ukus je bio zaista neodoljiv,miris koji je dimljeni losos dao filetima ribe dao je prolaz za slijedeci put,bio je to pun pogodak. _DSC0223 O slatkisim au slijedecem postu..!!:)

2 komentara:

  1. Predivno,i lagano draga Miro..Ovakvu kombinaciju nisam pravila.Inace veliki sam fan ribe.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.