8. sij 2011.
Dunjina ledena krema
Gda Dunja,sa bloga "Parfe-Dunja" je postavila recept za kolacice s ledenom kremom nekako pred sam Bozic,a to su dani koje sam ja najvise u zurbi i poslu.
Evo sve je to sada proslo i smirilo se,pa da pokazem sta sam ja uspjela uraditi sa tom kremom.
Nazalost,slike nisu pretjerano lijepe,jer sam polupala objetiv koje najvise koristim 50-200mm(zoom):( :(
Bila sam van sebe za sve sto se desilo,tako da nisam uspjela do kraja ukrasiti male cokoladne casice..na vrh sam planirala staviti malinu ,pa je preliti cokoladom,no sve me je istjeralo iz takta,tako da sam nnekako uradila ove fotke sa micro objektivom koji bas i ne volim.
Evo ovako to sve izgleda !!!!!!
Pravila sam cokoladne ruze,punjene ledenom kremom i malinama!:)
Silikonski kalup(6 ruza)sam dvaputa namazala otopljenom cokoladom (70%coco),zati sam napunila do pola kremom,koju sam napravila dan ranije i dodala propasirane maline. Zatvorila biskvitom,takoder radenom po njenom receptu,jedino sto sam stavila u biskvit orahe umijesto ljesnjaka .
Moram priznati da mi se jako svida.
Kremu sam pravila dva puta....prvi puta mi se secer nikako nije dao otopiti,pa sam ponovila sa sitnijim(caster sugar),tu sam imala vise uspjeha i dobila jako ukusnu kremu ,no jos uvijek sam osjecal okus secera pod zubima,e to je ono sto me zanima ,pa bih molila Gdu Dunju da mi odgovori da li se secer mora tako osjetiti ili sam ponovo na "popravnom?" :)
Posto mi je ostalo svega po malo,biskvita,kreme,cokolade,ja sam se jos malo poigrala i napravila i ovako malo sitnih poslastica!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
ODLIČNO ! Savršeno izgledaju! :-)))
OdgovoriIzbrišiJako mi je zao zbog tvoga objektiva :-(
OdgovoriIzbrišiSlike su opet ispale fantasticne a kolacici su neodoljivi. I meni se jako svidjeo ovaj Dunjin recept.Svidja mi se ideja sa malinama, mmmmmm.
Prekrasno!
OdgovoriIzbrišiFantastično izgledaju a ne sumnjam ni u ukus!
OdgovoriIzbrišiMogu zamisliti kako si se osecala kad si ostala bez objektiva, ja bi odlepila.
OdgovoriIzbrišiOva kremica mi je privukla paznju i planiram nekom prilikom da je probam pa cu imati u vidu ovaj tvoj savet za secer :) Ti si je fantasticno uklopila, verujem da su kolacici bili fenomenalni :)
Puno te pozdravljam
Idedja sa malinama je fantastična, a kolačići baš mame...
OdgovoriIzbrišiPrekrasno izgledaju! S obzirom na protekle praznike, ne želim zamišljati nikakvi slatki okus, no, sigurna sam da su odlične. Ovi kalupi u obliku ruže su mrak!
OdgovoriIzbrišiJako su lijepi ovi kolačići, a na fotkam se ne vidi da je drugi objektiv u pitanju. Meni su lijepe kao i inače. :)
OdgovoriIzbrišiuff, mene je sve nešto presjeklo kad sam pročitala za polupani objektiv. baš mi je žao... ali kolačići zato izgledaju sjajno i vjerujem da su jako fini :)
OdgovoriIzbrišiHola nuevamente por tu blog ..este postre es una delicia ... esta increible ...me apunto la receta ..desde mi blog BICOS MARIMI
OdgovoriIzbrišiHvala vam sto ste izvojile par minuta i navratile na moje stranice,zadovoljstvo mi je ugostiti vas!!
OdgovoriIzbrišiObjektiv sam polupala mojoj nespretnoscu..ustvari stajao je na tripoidu za koji sam zapela nogom..uspjela sam sacuvati kameru sto je puuno vrednije od objektiva..moj dragi muzic je to vec sve nabavio i samo cekam isporuku..internet je zaista cudo !!!:)
Baš su primamljive, i prelijepe :)
OdgovoriIzbrišibaš su slatke ove čokoladne ruže.
OdgovoriIzbrišiŽao mi je zbog objektiva i drago mi je da stiže novi :)
Hi Ruza!
OdgovoriIzbrišiI made a soap with "crno vino" ... it looks like your cake, but it smells not so good!
Take a look to
http://soap-bee.blogspot.com/2011/01/prosecco-und-rotwein-seife-14.html
Have a nice day
Sabine from Vienna
Draga Mirjana, evo me konačno kući. Vidjela sam tvoj upit o ovoj kremi. Evo ovako: ne bi trebala biti gruba da se previše osjeti šećer. Važan je sam početak kad se šećer zagrijava s vodom, on se često rekristalizira i to: kad se topi pre naglo, kad je pre malo vode, ili se temperatura podigla pre visoko. To ovisi i o samoj kvaliteti kristala dotičnog šećera, ako se on rekristalizirao u samoj proizvodnji, nema mu spasa, neće uspjeti. Napravila sam srca s tom kremom pa ću ih sutra objaviti s još opisa pa pročitaj.
OdgovoriIzbrišiInače ova ideja s malinama je jako primamljiva, baš pogođeno.
Hvala dunja,sve sam ubrzala u prvom pokusaju i desilo se bas to kristalizacija..drugi puta sam radila "natenane',,polako i cekala da se otopi ,ali traje duuugoo..no treba imati strpljenje jer krema je odlicna!!!!!!:)
OdgovoriIzbriši