8. velj 2011.
Pikantne rolnice
Ne znam kako bih drugacije nazvala sniclu koja se uvije ,urola..za mene je rolnica :D,pa jos mesna !!!!!
Kad imate fini komad svinjskog mesa,od kojega se mogu rezati snicle,tada trenba iskoristiti pa malo stajati uz sporet...znam nekada nas bas nije volja za dugim pripremama,ali dode dan da se i to mora!!
Jesam ja po....ja,svasta cu uraditi da i sebi udovoljim !!
Od komada mesa kojeg imadoh,uspjela sam isjeci 9 snicli srednje velicine,htjedoh napisati dlana,a to bi onda ispalo kao lopata jer su moji dlanovi dobro siroki i veliki !:)
Znaci,sve po potrebi jer ne znam koliko ce tko imati snicli,ali ovo je sastav namirnica koje sam ja koristila.
-svinjske snicle
-kulen,
(koliko sniclitoliko komada kulena)
-ricotta sir
-sol,biber,brasno
-zacinske travcice
(lovor,zalfija,estragon,persin)
-paradajz sos-domaci gusti/moze i kupovni
-ajvar(oko 2 zlice)
-suhe sljive,2-3kom.
-100 ml bijelog vina
-ulje
-luk
-povrtna juha
Snicle istuci baticem za meso,sto tanje to bolje,ali se ne smiju raspasti !!
Svaku sniclu malo posoliti i pobiberiti ,premazati ricotta sirom,pa staviti tanku fetu/snitu kulena,ako su snicle velike,doda se jos jedna fetica.
Zaviti,urolati sniclu i dobro pritisnuti kraj da se ne odmota ili jos bolje pricvrstiti cackalicom ,koju izvadite prije serviranja !:)
Rolnice lagano pobrasniti pa zapeci sa svih strana u tavi na malo masnoce.
Vaditi ih na tanjur i pokriti dok ostale budu pecene,..ne mojte pretrpavati rolnice u tavu jer se nece moci fino zapeci.
U tavu dodati jos malo masnoce pa proprziti sitno isjeckan luk.
Kada luk zazuti,dodati crvenu papriku,pa podliti vinom,tako da ce se vino brzo ispariti.u tavu dodati sljive,paradajz sos i zacinske trave ,pa doliti sa malo povrtne juhe(mozete razmutiti vegetu u vodi i kratko prokuhati).
Vratiti rolnice u umak,smanjiti temperaturu kuhanja i ostaviti da se lagano kuha dok snicle /rolnice ne omekane.
ako zelite gusci umak tada razmutite malo brasna i vode ,pa dodajte da se umak zgusne.
Ako isto tako ne volite da se vidi luk u umaku,tada ga propasirajte i samo prelijte preko rolnica.
Posluziti uz pire kropmir,rizu,tjesteninu ili kao ja uz VRTICKE KNEDLE,koje sam pravila u obliku zlicnjaka.
VRTICKE KNEDLE
500gr ricotta sira
100gr masti
5 jaja
250gr griza
persuna -sitno isjeckanog,malo soli
Izmutiti mast i jaja,dodati sir i griz,posoliti,dodati isjeckani persun,te ostaviti par minuta da griz nabubri.
U velu serpu staviti vodu,posoliti i pustiti da zakuha.
zlicom vaditi zlicnjake i kuhati u vodi.
Kuhane vaditi u zdjelu,dodati komadic maslaca i pokriti do upotrebe.
zasladite uz jednostavne muffinse od borovnica !!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ovi šnicleki s kulenom, to je nešto savršeno, a knedli od sira i griza su me oduševili. Prekrasno.
OdgovoriIzbrišiMislim da bi moj suprug sa ovim prvim receptom bio jakoo zadovoljan jer voli pikantna jela, a ja bih se počastila sa prekrasnim desertom:)
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav iz sunčane Rijeke.
SJAJNO !!!
OdgovoriIzbrišiRecept sam odmah zabilježila i sigurno ću ovo raditi, sve, jer je odlično. Više su mi utrnuli zubi od silnih slatkiša po blogovima, ovo je pravo osvježenje. O d l i č n o!!!!
OdgovoriIzbrišiBash si me nasmijala sa svojim uvodom...
OdgovoriIzbrišiSve izgleda prekrasno, kao i obicno!
Ruku na srce, na ovom blogu od svega zastane dah ali ja sam odusevljena modlicama za mafine :)
OdgovoriIzbrišiRolnice su predivne a vrticke knedle nikad nisam probala...nisam okusila nista ni slicno tako da cu ih staviti na listu za isprobavanje :)
nisam nikad jela ove knedle, moram pronaci nesto sa cime bi ih kombinirala, a da nije meso....tek toliko da ne jedem same knedle + desert.
OdgovoriIzbrišiMirajana, znam da kod tebe uvek nadjem super recepte i zato volim da ih posmatram. Pozdrav...
OdgovoriIzbrišiHm, što si me nasmijala svojim primjedbana na sebe samu:)
OdgovoriIzbrišiIma nas još po....ja, ne brini nisi sama!
A recept odličan i milim da ćemo se uskoro počastiti jer svi volimo pikantno. A ove tvoje muffine sam već pravila i znam da su odlični!
Ovo zovem PERFEKTNIM ruckom!!! :) Sve pohvale!
OdgovoriIzbrišiODLIČNO!
OdgovoriIzbrišiHe,svi mi ovdje volimo fino papati,samo neko je sklon brzom,a neko sporom debljanju,hocu rci ne udeblja se nista bez obzira sta jede,kao moj muz npr.tocno mi bude krivo sto je godinama na istoj kilazi,a ja ???oh !!
OdgovoriIzbriši*lusitania,ove knedlice (izbaci parsun) su jako dobre sa slatkim preljevima,ja sam ih probala i demom,samo malo zagrijala,svidjele su mi se,ali slana verzija meni se vise svida,pa bilo koji umak,napolinena ili cak bijeli beshamel sa dodatkom sira pa jos da ih zapeces u rerni,umak od gljiva se jako sljubljuje,...!!!!!!
Ahhh,kakav ručak:)
OdgovoriIzbrišiDivno!
Super izgleda i jelo i fotke. Nauzivam se kad god svratim na tvoj blog Mirjana :)))
OdgovoriIzbrišiCeka Vas nagradica kod mene!
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav :)