16. tra 2010.

Riba u sosu od povrca



Prvi puta kad sam ugledala ovaj Recept,odusevila sam se jer mi jako puno imamo problema s ribom,naime,nismo bas ljubitelji,a riba se jesti mora,pa vec kad se mora onda gledamo da pojedemo hranu u kojoj cemo uzivati!!
Mi stvarno uzivamo u ovoj juhici.

Za juhu vam je potrebno:

400g fileta ribe
2 zlice maslinovog ulja
2 vece mrkve
1 korijen persuna
1 veci luk
malo korijena celera
2 paradajza
1-2 feferone (ako volite ljuto)
paprika,sol,biber,persinov list
temeljac od povrca
1 zlica paradajz paste

Priprema
Na ulju przite sitnije isjeckan luk,pa dodajte zlicu paradajz pirea i zlicu crvene mljevene paprike(prah).

Dodajte isjeceno povrce, feferone i zalijte temeljcem od povrca ,tako da povrce bude pokriveno,posolite i kuhajte dok povrce ne omeksa.

Juhu stavite u blender i izblendajte,vratite u serpu,pa dodajte filete ribe .
Pustite da kuha jos 15 minuta,zatim zacinite po zelji i posluzite.

Ako vam je sos pregust dodajte jos temeljca.

Gotovo jelo pospite persunovim listom.


Ja sam juhu posluzila uz PALENTU,a za nju vam je potrebno :

500ml povrtnog temeljca
250ml mlijeka
90gr instant palente
20gr svjezeg parmezan sira

U serpi zakuhati temeljac i mlijeko,smanjiti vrenje i polako sipati palentu.
Pazljivo jer lako moze da opece!!
Skuhanoj palenti dodati sir.

4 komentara:

  1. I ja sam primjetila ovaj recept i spremila ga u omiljene a još nisam probala. Sada kada imam potvrdu od tebe moraću se odvažiti jer moji stvarno nisu ljubitelji ribe. A riba se mora jesti...

    OdgovoriIzbriši
  2. Fotka je fenomenalna a i corbica isto :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super ti je recept,bas dobro dosla....Pozdrav...

    OdgovoriIzbriši
  4. Fotkica je stvarno odlična, a po svemu sudeći i recept! :)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.