Preskoči na glavni sadržaj

Losos zalogajcici



Brzo za napraviti,a odusevit cete se finim okusom.
Mogu se praviti sa raznoraznim nadjevima.Ja sam ovog puta odabrala losos,malo promijenila nadjev,ali sam svejedno bila odusevljena...treba ih jesti dok su topli !!

TIJESTO

300gr brasna
1 mala zlicica praska za pecivo
185 ml mlijeka
50gr hladnog maslaca
1 suhog kopra

Nadjev

100gr kiselog vrhnja
100gr cream sira
100-200gr dimljenog lososa



Za tijesto,staviti brasno u zdjelu,dodati maslac i napraviti mrvice,zatim dodati ostatak namirnica i zamjesiti tijesto.Ponekad treba dodati malo vise tekucine,da se moze naporaviti fino elasticno tijesto,koje se ne lijepi ,a fino se da razvaljati.

Razviti tijesto na dimenzije 30x20cm,premazati sa vrhnjem i sirom(umutiti zajedno),pa poslagati snite lososa,preko namaza.
Urolati kao rolat i isjeci snite.
Meni izade12-14 snitica,u zavisnosti koju debljinu zelimo.
Postaviti papir za pecenje u lim,u kojem cemo peci zalogajcice i poslagati zalogajcice,te staviti peci u predhodno zgrijanu pecnicu na 180C,oko 25 minuta.

Posluziti jos dok su topli,uz dodatak kiselog vrhnja i svjezih krasrtavaca !!








Primjedbe

  1. Večeras pada kiša..slušam "True colors" od Sindi Lauper, razočarana u ljude, nevoljko vršljajući po netu i otvorim ovaj tvoj post i lupi me osvježenje.. Uvijek iznova i iznova me oduševiš svojim tako prekrasnim fotografijama... Hvala ti za predivan završetak ovog tmurnog dana! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas mi je drago ako sam ti imalo povratila raspolozenje !!! <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Fenomenalno, draga Mirjana kao i sve od tebe!

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivno si aranžirala,mogu zamisliti kako je ukusno! Sličice su stvarno lepe!

    OdgovoriIzbriši
  5. Preslatko izgledaju ovi mali zalogajcici, a fotkicom sam odusevljena...moram pohvaliti i novo zaglavlje bloga koje mi se jako svidja!:))) punooo pozdrava

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala !!!
    Mozete li zamisliti moje "druge" kad su ugledale 'zakusku',smijala sam se nenormalno ,jedna kaze da bi to ona samo gledala,a inace su dobri gurmani !!!!
    Ponekad i kod mene zaluta lijepa slika !!

    OdgovoriIzbriši
  7. Zaista fin nadjev ali mi se sviđa više tijesto

    OdgovoriIzbriši
  8. Imala si u zadnje vrijeme čitav niz odličnih recepata koje nisam stigla komentirati, ali ovi zalogajčići, uz fotografije su nešto posebno! Oduševljena sam! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala na komentarima,bas mi je drago da navratite koji puta i kod mene !!!!:)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …