21. lip 2010.

Cheescake iz mikrovalne


Nisam osoba kojoj je neophodna mikrovalana,jednostavnoje ne volim.
djeca i muz podgrijavaju sto stignu,a ja ,pa...mozda ako sam stvarno u nekoj guzvi,tada cu se posluziti.Ovo pisem jer sam iz radoznalosti pravila cheesecake ,bas me zanimalo kako ce sve to da bude i ovog puta sam se iznenadila za razliku kad sam isprobavala kolac za 5 minuta,koji mi se apsolutno NE svida!!
Ovo je nesto ,sto mi se ucinilo jako interesantno staviti na papir za generaciju koja dolazi :)

Za ovaj kolac vam je potrebno:
120gr krem sira
180gr vrhnja
1 jaje
1 zlicica vanilija-extrakta
4 zlice secera
1 zlicica limunovog soka

100gr keksica,smrvljenih(ja sam imala amareto)
1 zlica maslaca

Krem sir i secer,dobro umutiti mixerom,zatim dodati jaje koje malo ulupamo vilicom,vrhnje ,extrakt od vanilije,limunov sok.
Rucno izmijesati da se sve sastavi,zatim istresti u vatrostalnu zdjelu,zapremnine 500ml.Kuhati na 800w,2 minuta.
U sredini ce se "tresti' smjesa,ali ne brinute jer ce se sve fino stisnuti dok se kolac ohladi.
Od zdrobljenog ili samljevenog keksa i malo malsaca napravite "mrvice',pa pospite odozgo po kolacu.Ostavite kolac u frizider da se hladi,najmanje 2 sata!!

original recept

Broj komentara: 7:

  1. Ovo izgleda odlično,a i nije prekomplicirano za napraviti,moram isprobati!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. već neko vrijeme gledam ovaj recept. definitivno moram probati.

    OdgovoriIzbriši
  3. I have stopped by your blog several times but have been unable to use the translate button. Your photos looks so good! Hopefully this problem will correct itself soon!

    Kindly, ldh

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja nikada nisam pravila ovaj kolač sa sirom a moji ukućani ga obožavaju tako da bih voljela da probam. Koji krem sir obično koristiš. Ja sam iz Bosne pa i nemam neki veliki izbor, a nije mi jasno jel ide slani ili slatki sir. Ovo ostalo mi je skroz jasno. Ja sam pravila neku tortu sa maskarpone sirom koji se ne peče, a da li može i za ovaj kolač maskarpone

    OdgovoriIzbriši
  5. Tanja,ja koristim filadelfija sir,maskapone je isto tako dobar,samo se meni ne svida taj okus

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.