10. velj 2012.
Cheesecake
Mali kolacici od sira u obliku srca.
Podloga
125gr mljevenog keksa
90gr maslaca
Nadjev
250gr krem sira
60gr sitnog secera
100gr kiselog vrhnja
200gr bijele cokolade
Vocna kasica
100gr malina
(zamrznutih)
3 zlice secera
3zlice vode
Samljeti keksa.
Otopiti maslac.U dublju zdjelu staviti sve zajedno i izmijesati.
Ja uobicajeno sameljem keks u multipraktiku i odmak tu sipam i otopljeni maslac,pulsiram par puta i dobivenom smjesom punim kalup.
Kalupice staviti u frizider dok napravimo ostalo.
Ja samovog puta koristila kalupice u obliku srca.
Napravila sam dva srca i 2 manje salice pune kreme.
Nad parom otopiti bijelu cokoladu..paziti da posuda u kojoj je cokolada ne dodiruje vodu kako se cokolada nebi zgrusala,jer treba da se dobije otopljena cokoladna smjesa.
Staviti u mali sud /serpicu maline da lagano kuhaju zeljene gustine..ako zelite kasicu treba da ukuha sva tekucina,za sirup samo da prokuhaju i da se otopi secer,zatim treba protisnuti kroz cjedilo i tako dobiveni sirup samo preliti preko kolaca.
Ja sam radila kasicu i ukuhala sam dobro tekucinu/sok koji su pustile maline i dodatak secera malo ih je ucino slatkim ali su jos bile kisele,sto mi je i bio cilj jer sam htjela da osvjezi kremastu smjesu sira.
Sada ponovo u dublju zdjelu staviti krem sir,kiselo vrhnje,secer i malo arome vanilije,sve dobro izmijesati,pa dodati otopljenu cokoladu,zatim izvaditi kalupice koji su bili na hladenju ,pa napuniti kremom.
Ponovo vratiti u frizider da se krema stegne..najbolje ostaviti preko noci da se stegne.
Prije serviranja preliti kolac vocnom kasicom/sirupom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Cheesecake nikada ne omane, zar ne, a pogotovo ovako privlačnog izgleda?
OdgovoriIzbrišiPreslatka je.
OdgovoriIzbrišiPrva fotka me odmah osvojila.
OdgovoriIzbrišicheesecake i još u obliku srca-idealno!
OdgovoriIzbrišiRužo, pa ovo tako lepo deluje, super ti je ideja šta spremiti za Dan zaljubljenih! Samo, ja nemam kalupčiće u obliku srca!?
OdgovoriIzbrišiJeo mi se nesto kremasto a kalupici odavno stoje neisprobani..
OdgovoriIzbrišiZoro,ne moras bas ovako da pravis..mozes ispeci lagani biskvit(kao za rolat) i isjeci ga u obliku srca,zatim kremu staviti pomocu slasticarske vrecice ili sprica,odozgo po mozes ponovo biskvit,da bude kao sendvic.
Krema je jako fina,nije pretvrda jer nema zelatine ali je obogacena cokoladom pa je drzi malo svrscom!!
Jako volim sve varijante torte od sira, pogotovo u kombinaciji s kiselkastim voćem poput malina. Jako mi se sviđa to što si ih napravila u kalupićima u obliku srca. Super su!
OdgovoriIzbrišiBaš divna ideja za Valentinovo,ovako u oblicima srca zbilja izgleda prekrasno prigodno..uvijek je stvarno milina svratiti do tvog bloga,uvijek nešto zanimljivo i preukusno..veliki snježni pozdrav ti šaljem!
OdgovoriIzbrišicheesecake srce!!super!!
OdgovoriIzbrišiI u mini izdanju predivan
OdgovoriIzbrišiCheesecake mi je omiljen, a u ovom izdanju srca posebno mi je primamnjiv . Odlično !!
OdgovoriIzbriši