16. velj 2012.

Marinirana janjetina,punjena piletina & couscous




Sve se desava spontano,zeleci da udovoljim svima ,mislim na clanove moje obitelji.

Uz malo janjeceg mesa i jednim pilecim bijelim meso,napravila sam dva glavna jela,posluzena uz puuuno salate..nista specijalno ali ipak ni svakodnevno,barem ne u mojoj kuhinji.



_DSC0306


MARINIRANA JANJETINA I COUSCOUS


500gr janjeceg mesa

(tko sta ima )

50ml maslinovog ulja

2 limuna

(narendana korica,iscjeden sok)

2zlice pesina
4 cenja cesnjaka

Napraviti u marinadu od maslinovog ulja,cesnjaka,persina,limuna,pa u nju staviti janjece meso,koje izrezete na vama pogodne obroke/komade.


Ja volim marinadu staviti u staklenu zdjelu,sigurno je ima svako ,to su one za pecenje,sto idu u rernu.

Ostaviti meso da se marinira,najmanje 2 sata,a jos bolje preko noci.


Prije nego pocmete peci meso,napravite cousecous...

150gr couscousa

250ml vrele juhe

40gr suhog paradajza(iz ulja)

mladi luk ili manja glavica ljubicastog luka

listica mente


Cousecous staviti u poecelansku zdjelu,preliti vrelom juhom,pustiti da se tecnost upije,zatim vilicom malo promijesati i razbiti zrnca.


Paradajz izvaditi iz ulja i isjeckati sitije,isto tako luk i metvicu.

Meso ispeci na rostilju ili tavi i servirati na pripremljenom couscousu.


_DSC0324


PUNJENA PILETINA


1 pilece bijelo meso

cousecous(sto smo pripremili za janjetinu)

Meso ocistiti ,oprati,posusiti papirnom salvetom.

Podijeliti na dva komada..

zarezati malo sa strane svaki komad ,napraviti kao dzep i tu staviti couscous,zatvoriti cackalicom.


Izvana piletinu premazati sa uljem od susenog paradajza(malo sipnuti iz teglice) i dodati malo origana,soli i bibera,time sve fino premazati.


Staviti u vatrostalnu posudu,pokriti i peci 20-ak minuta.

_DSC0327


Srevirati uz salatu.

Broj komentara: 11:

  1. Blago se tvojoj obitelj kad uvijek ovako fino papaju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako volim marinadu od limuna, češnjaka i maslinovog ulja. Najčešće je na našem repertoaru. Jako mi se sviđa ideja s punjenjem piletine. Izgleda bogato i sočno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Savršeno draga, baš sam čekala ovaj receptić za punjenu piletinu, tako dekorativno a jednostavno, baš mi se dopada :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Marina,sto vise imaju,vise prohtjevaju..

    Monika,obidem puuuno recepata za marinadu i opet se vratim na istu..piletinom sam iznenadila i samu sebe jer je bila jako socna,mozda sto sam je pekla pokrivenu folijom i nisam je presusila..ostalo je soka od pecenja za napraviti umak ali posto je bila socna samo sam salatu napravila uz to.

    Jaco,svida mi se ovako couscous,imam sve na jednom mijestu..mislim da bi se dodatkom jajeta u cousecouse mogle napraviti fine polpete ??!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čim je meso za ručak, ja sam svoj na svome. Odlični prijedlozi!

    OdgovoriIzbriši
  6. Grešna sam grešna, jagnjetinu u svojoj kuhinji nisam spremala jer je nevolim, a suprug eto voli, pa onda ispadnem stvarno sebična što mi nikada na pamet ne padne da je spremim. Sad imam jedan folder sa receptima za jagnjetinu, pa skupljam i skupljam dok se ne nakanim.

    OdgovoriIzbriši
  7. uh što je ovo dobro, i odlično izgleda. Ka sam bila klinka nisam voljela janjetinu ali danas shvaćam kvalitetu tog mesa!

    OdgovoriIzbriši
  8. piletina punjena cous cousom!!odlična ideja!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Imate nagradicu kod mene! Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  10. I meni se dešava da moram napraviti dva jela da bih udovoljila svima. Iz ove tvoje postavke moj favorit je piletina!

    OdgovoriIzbriši
  11. Janjetinu najvise volim u corbama,ovo moj muz voli,cak je on i kupovao meso,a piletinu,eee nju volimo svi :)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.