25. ožu 2012.

Kolac s kruskom

046
Trebao je biti okrugli veliki kolac s kruskama ali ....imala sam puno krusaka koje sam trebala iskoristiti iako ih jako puno jedem svejednodno ih nisam mogla sve pojesti,pa su zavrsile ovako u malim pojedinacnim kolacicima.
Za veliki kolac je potrebno:
185gr maslaca
200gr smedeg secera
2 zlicice vanila esencije
3jaja
125gr mljevenih pecan oraha
340gr brasna
! prasak za pecivo
185ml mlijeka
2 zrele kruske
3 zlice djema od marelice
Zagrijati rernu na 180C.
Pripremiti kalup za kolac(promjera23cm),koji lagano premazete uljem i pobrasnite ili samo stavite papir za pecenje.
U dublju zdjelu staviti maslac,secer,vanila esenciju i mixati dok se ne zapjeni smjesa.
Dodavati jedno po jedno jaje i mlijeko.
2012-03-263
Na kraju lagano,rucno umijesati brasno s praskom za pecivo i mljevene orahe.
sve izmijesati da ne ostane nigdje brasna u smjesi.
Istresti smjesu u pripremljen kalup,poravnati povrsinu.
Kruske oguliti ,odstraniti sjemne i isjeci na snite.
Isjecene kruske poslagati u krug po povrsini kolaca.
staviti peci u predhodno zagrijanu rernu.
Peci kolac oko 50 minuta..za sigurnost provjeriti na strai isproban nacin..cackalicom,ako na drvcetu ima tijesta kada ga izvadite iz kolaca,treba jos peci,ako je suho,izvaditi kolac.
Zagrijati djem od marelice i njime premazati kolac odozgo.
Pustiti kolac da malo stane.
**Kolac se moze posluziti topao uz sladoled ili hladan uz salicu caja ili kave !!
039
Ako zelite male kolace kao moji mna slici,tada kruske ogulice,prokuhate par minuta u zasladenoj vodi s limunom ,samo da malo omekanu. i svaku stavite u sredinu kolaca .

Broj komentara: 5:

  1. Obožavam kruške, a ovo izgleda odlično!

    OdgovoriIzbriši
  2. tako lijepo i bogato izgledaju! rado bih imala ovakve male kalupe, no nazalos nikako da ih nadjem ... morat cu se osloniti na e bay....

    OdgovoriIzbriši
  3. lusitania,kalupice kupujem u supermarketu,tamo gdje obicno i kupujem sve namirnice,a vidala sam ih i u kineskim trgovinama.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.