Preskoči na glavni sadržaj

Paprikas na Mediteranski


Danas je muz kuhao,pa je bilo corbasto,a meni je porucio ,ako je moguce da ipecem kruh i donesem kuci(ja sam na poslu)pa da sve bude po "domaci" !!
O,kako ja imam dobrog muza :) ;)!!


Sastojci
1.3kg piletine 30 gr maslaca
2 zlice maslinovog ulja
2 crvena (ljubicasta)luka
4cenja cesnjaka
2lista lovora
1zlica bosiljka
400gr paradajza isjeckanog(konzerva)
500ml kokosje juhe
250ml bijelog vina
700gr malih krumpirica
200gr gljiva
2grancice celera
1zlica secera
50gr suhe tjestenine(makarone)
1manja kobasica
1crvena paprika
Priprema

Zacinite komade piletine sa soli i biberom.

Zagrijte masnocu u serpi,pa pecite piletinu
oko 5 minuta,dok ne porumeni.

Izvadite na tanjuri ostavite na stranu.
Dodati u serpu luk,cesnjak,lovor,bosiljak i
kuhajte oko 5 minuta.

Vratite piletinu nazad u serpu,dodaj paradajz
kokosju juhu,vino i krumpire,pustite da
prokuha,zatim smanjite temperaturu i
pustite da lagano kuha oko 30minuta,da
krumpiri budu kuhani kao i piletina.

Dodati gljive,celer,secer i tjesteninu,pa kuhati
jos narednih 5 minuta.

Izvaditi lovor,jos jednom probati ukus jela i po
potrebi dodati zacina.

Servirati toplo uz kruh ili pogacu.

Primjedbe

  1. Izgleda vrlo fino, pa mogu misliti jos uz domaci kruh...sve pohvale glavnom kuharu!;)))

    OdgovoriIzbriši
  2. E, ovo bi i mom mužu prijalo samo bez gljiva, molim! Kada dođeš u neke godine onda bi samo jeo sa žlicom! Mužu svaka čast, izvrstan mu je ovaj paprikaš!

    OdgovoriIzbriši
  3. Uh moj ni kavu neće da skuha :(
    Ovo u tanjuru izgleda prekrasno, boje su fantastične !

    OdgovoriIzbriši
  4. Dokazano je da su muškarci bolji kuvari od žena, i blago tebi kad imaš tu privilegiju da tvoj muškarac to voli da radi;). Odličan recept! Želim ti još jedanput sretan rođendan, puno zdravlja i ljubavi!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo mi se svidelo jos kad si ga prvi put stavila, ali sam u medjuvremenu zaboravila na njega. Fenomenalno izgleda :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala !!Imao je osmjeh od uha do uha !!:)

    OdgovoriIzbriši
  7. ovo je fenomenalno!!! krasna slikica!

    OdgovoriIzbriši
  8. Svaka čast! Fotka je tako živopisna da bih ugurala žlicu u ekran! :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …