9. ožu 2010.

Rolat od ribizla i cokolade


Rolat koji nije tesko napraviti,a odusevice Vas njegov okus !!

Nisam imala liker od ribizla,ali ga je rum,razrijeden s malo vode fino zamijenio !:)

Biskvit:

4 jaja
5 zlica vruceg mlijeka
75gr brasna
1 vrecica (praska)cokoladnog pudinga
1 ravna zlicica praska za pecivo

Nadjev I


100gr dema od ribizla
150gr zamrznutih borovnica(koristila svjeze)
20gr gustina
1zlica vode
1 zlica secera
100ml likera od ribizla?(rum s vodom)

NadjevII


200gr tamne cokolade
400ml vrhnja za slag
1 zlica secera
2 vrecice kremfika za slag

cokolada za ukras

Priprema


Za biskvit staviti jaja u dublju zdjelu,dodati mlijeko i mutiti na najvecoj brzini,kada se dobro zapjeni,poceti dodavati secer.

Kada smo zavrsili s mucenjem,dodati brasno i prasak za puding s praskom za pecivo(prosijati)u smijesu zumanjaka i secera.

Laganim pokretima kuhace,sve sastaviti i istresti u lim(30x40cm)u koji stavimo papir za pecenje .

Peci u predhodno zagrijanoj pecnici na 180C,oko 12-15 minuta

U meduvremenu skuhati Nadjev I
U serpicu staviti dem i secer,vodu i borovnice i pustiti da zakuha,lagano pritisnuti borovnice,zatim dodati gustin i napraviti gusci namaz.
Dodati liker,ali ja nisam imala pa sam razmutila malo vode i ruma!!

Nadjev II

Na pari otopiti cokoladu,zatim je ohladiti.

Umutiti vrhnje za slag s kremfiksom,pa sastaviti s ohladenom ,otopljenom cokoladom.

Peceni rolat,iz lima prebaciti na posecerenu salvetu ili papir za pecenje,skinuti papir s poledine rolata i lagano zaviti.
Kada se prohladi,odviti,premazati Nadjevom I,pa zatim Nadjevom II,ponovo zarolati i ostaviti da se dobro ohladi.

Izvana premazati s malo nadjeva II i ukrasiti po zel

Broj komentara: 8:

  1. Ovaj rolatic mora da je sjajan. Volim ove cokoladno kiselkaste varijante.

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš je fin,može li sa višnjama?

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja isto volim kiselkasto!!:)
    Vera s visnjama je dobra ideja !!,moze svakako kjer bitno je samo da se zgusne,da se moze premazati!!

    OdgovoriIzbriši
  4. a kako ovo dobro izgleda... i ja mislim da je negdje dobar s višnjama...

    OdgovoriIzbriši
  5. ovako nesto slično pravim i ja, odličan rolat!

    OdgovoriIzbriši
  6. super rolat:)odlicna kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan rolat i ideja sa razrijeđenim rumom!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.