28. ožu 2010.
Tradicionalna Pavlova
Svima dobro znana Pavlova !!
Potrebno je :
6 bjelanjaka
1.5 casa sitnijeg secera
malo cream tartar
zatim za premaz,
300ml vrhnja za kuhanje
250gr jagoda
1 kiwifruit
150gr borovnica(ja stavila crno grozde)
Zagrijati rernu na 120C.
Na papiru nacrtati kruh od 24cm,pa preokrenutu papir.
Ulupati bjelanca da bude cvrst snijeg,ali ne i precvrsti,tako da kad ugledate prve tragove zice na snijegu,koji mutite,znaci da je vrijeme dodavanja secera.
Mutiti jos koju minutu,da se secer rastopi,zatim sipati na papir i popuniti kruznicu koju smo nacrtali na papiru.
Lijepo paletom,podignuti strane ,tako da se fino susi,a da ne popuca i
ne slegne se !!
Peci 1 sat ili dok joj stranice ne budu cvrste,tj.kada je dodirnete mora biti cvrsta!
Tada iskljuciti rernu,ali ostaviti pavlovu unutra,s malo odskrinutim vratima rerne.
Slatko vrhnje umutiti,premazati pavlovu,poslagati isjeckano voce(koje predhodno operete i posusite)
Posluzite!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nedavno sam radila pavlovu prvi put po receptu iz jedne kuharice i oduševila me. Svakako moram isprobati i ovu tradicionalnu verziju jer je moja bila s kakaom.
OdgovoriIzbrišiTvoja izgleda savršeno. :)
Izgleda prekrasno!
OdgovoriIzbrišiŠta je cream tartar i gdje ide?
prelijepa je!!!
OdgovoriIzbrišiHvala Vam,sva je pjenasta ,pa brzo nestane!!
OdgovoriIzbrišiSnjezo ,cream tartar je jednom rijeci ,zamijena za ocat ili limunov sok,koji se dodaje kad se pravi pavlova,ili biskvit za ledenu tortu,doda se zlica octa ili limunov sok,ja dodam prah,ako ga imam !!
Prelepo si je napravila, oci ne mogu da odvojim od ove fotke :))))
OdgovoriIzbrišiPrekrasno izgleda, ne sumnjam niti u okus! :)
OdgovoriIzbrišiSkoro nisam videla nesto ovako lepo. Meni je ovo bozanstveno elegantno-lezerna torta.
OdgovoriIzbrišiGood Morning Ruza! So nice to meet you and come by to visit your lovely blog! So many delicious foods here :)
OdgovoriIzbrišiThank you for stopping by my place and leaving your comment! I am thrilled that the internet makes translating so easy and I can enjoy reading your posts without a language barrier.
Sending wishes for a very Happy Easter.
Kindly, ldh
Fino izgleda, volim bjelanjke i sve sta se pravi od njih :) pun pogodak!!
OdgovoriIzbrišiNaistina Voskrese!!!
OdgovoriIzbrišiSvetal Praznik!